Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-08, 09:12   #39 (permalink)
Mighti
Szenior tag
 
Mighti logója
 
Csatlakozott: 09-03-07
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 10
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Ritka, hogy egy belépő után 1-2 gyertyából teljesüljön a célár, bár előfordul. Mivel 4 órás gyertyákról van szó, 4 óra kell a kialakulásukhoz. És CSAK AKKOR számít jelnek az összes gyertya minden időtávon, ha már nem mozog. Bezárt és megjelent utána a következő gyertya. Visszatérve a 4H gyertyákra. Ideális esetben 23:00 kor kezdődik a napos és a 4 órás is. Ezért délelőtt 10-re bezárt a 3. is. Lehet belépőt sem ad, de az biztos, hogy már csak 3 gyertya van hátra az adott napból. Ezért H4 nem day trade idősík. Általában néhány napra szükség van, mire teljesül a célár. Persze ez a stratégia célárától is függ. Pl: H1 stratégia is eltarthat több napig. De aki skalpolni szeretne, annak csak néhány pont elmozdulásra van szüksége. Van olyan, aki H1-en skalpol 10 – 15 pontokat. Ez nyilván nem tart órákig. És értelem szerűen, aki 5 perces grafikonon kereskedik, annak napi 288 gyertya alakul ki egy nap alatt. A lényeg mindig a bezárt (elkészült) gyertya számít. Így előbbieknek 4 órán ként adódhat lehetőség, még utóbbiaknak 5 percenként. De cserébe előbbieknek van 4 óra „gondolkodási” idejük, míg utóbbiaknak 5 perc. (gondolom ennek fényében logikus, melyik a kezdőknek ajánlottabb gondolkodási idő…)
Lábjegyzet. A H4 pont egy kicsit nehéz ügy. Mert a brókercégek platformjai más, más időzónák szerint működnek. Így a napos és 4 órás gyertyák változóak lehetnek cégenként. Ahol 23:00-kor zár a napos gyertya, az a jó. (Pl: FxPRO) Ellenpélda WHS
De először a türelem a fontos tanulni valód, majd utána a tőke védelme, amihez inkább a több gyertyából teljesülő célár jobb R:R-el ajánlott, mintsem a skalp.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel