Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-11, 12:26   #43 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Sidius!
EUR/USD ötpercesen az elsődleges céláradnak milyen a célár/stoptáv aránya? Mert én mindig találok valami zavaró dolgot 20 pipen belül. Ezt főleg a három dimenziós stratégiáddal kapcsolatban kérdem.
Ez is egy olyan módszer, melynél a kiindulópont az, hogy trendirányba nyiss, ne ellene. Vedd figyelembe az erős támaszokat, ellenállásokat, kerek értékeket. Mindezeket legalább naposon illetve hetesen keresd. Ezeket jelöld fel magadnak és a célárakat is is innen vezesd le. Egyébként 5 percesen 20 pip az nem is olyan rossz.

Tehát még egyszer:

1. Napos/hetes trendek,támaszok, ellenállások feljelölése
2. Kerek értékek figyelembevétele és feljelölése.

Ezen két tényező nem nagy dolog, mert nem változik minden nap.

3. Óráson, 15 percen, 5 percen figyelés, úgy hogy fent van egy 50 napos mozgóátlag szamárvezetőnek.
4. Kitörés/letörés egy irányban mindhárom időtávon és az irány feleljen meg az általános trendnek.
5. Miközben a helyzet kialakul, megtervezni, a stophelyet az elsődleges célárat, a nyitás és zárás fokozatait, a követés módját, tehát felkészülni.
6. Ha az összes állás együtt van és megtörténik 5 percesen egy lokális alj vagy tető elcsapása és a gyertya alá/fölé zár belépés a tervezettnek megfelelően. Fontos, hogy a lokális alj és tető is felette/alatta legyen a szamárvezetőnek.
7. Levezényelni a kereskedést. Figyelembe kell venni, hogy ez nem biztos, hogy daytrade lesz, hanem átmehet másnapra is, de valószínű, hogy néhány napnál nem lesz több. Hacsak nem egy erős trendben vagyunk.
8. A terv első célára fix legyen a többi flexibilis, ugyanis ha egy erős trend alakul ki vagy már van akkor elképzelhető, hogy átváltva például 15 percesre, ott kell végigvezetni a többi pozíciót, ha egyébként van elég mozgástér hozzá. Márpedig tudjuk, hogy jó pozi fusson, rossz legyen levágva.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel