Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-14, 12:31   #487 (permalink)
HWTrader
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Betegség miatt némileg megkésve, de leírom az ígért üzletemet, amely GBP/USD-ben köttetett!
Mint már többször is elhangzott mindig a helikopter megközelítést érdemes alkalmazni, mert csak így lehet tisztába kerülni a folyamatokkal, és egy tervet kivitelezni, vagy legalábbis megpróbálni! Tulajdonképpen egy napos felbontással kellene kezdenem, de a távlati mozzanatok miatt vizsgáljuk meg az adott párt hetes felbontásban. A charton jól látható, hogy a 2000-es évektől egy törésekkel tarkított emelkedés történt a párban, amely egésszen 2007 végéig tartott, hogy aztán a tőzsde jó szokásához híven, amit 7 év alatt kigürizett azt röpke nem egésszen másfél év alatt, visszaadja. A GBP/USD ezt hihetetlen szabadesésben tette meg, miközben úgy törte el a támaszokat maga alatt, mint a ropit. Nem volt lényeges azért nem jelölgettem a támaszokat, de szerintem mindenki láthatja, aki valamit is tanult már a technikai elemzésekről, illetve HW Trader felrakott chartjairól, hogy volt egy pár támasz előtte nem is akármilyenek, gondoljunk csak a kerek értékekre, amelyekből itt volt 00 és 000-ás is. Hát nem tudták útját állni az esésnek! Egésszen addig a sávig folyt a szabadesés, amit megjelöltem fehérrel alul. Itt azonban keményen és élesen fordult, és bizony mondom nektek, hogy ha egy instrumentumnál hetesen fogás találnak a vevők és valóban meg tudják fogni, akkor arra érdemes felfigyelni, legalábbis egy darabig. No ez történt a GBP/USD-vel is, bár más kérdés, hogy ugyan nincs feltéve, de az MACD erősen divergál, szóval innen vagy megy még felfelé, vagy bedöngölik, de ez engem ilyenformán már nem érdekel!
Ennyit a kiindulásról illetve még annyit, hogy amikor éles fordulóval kihozták a bukó spirálból, megtörték a csökkenő trendvonalát is, és egyfajta emelkedés-oldalazás kombóval stabilizálták a helyzetét. Láttok az alsón kívül két fehér csíkot, amelyekre még visszatérünk később, de HW Trader chartjaiból tudjátok, mit jelenthetnek. Egyébként ezt a fajta sávos jelölést tőle lestem el, én nem alkalmazom azt ilyen formában, hanem különböző vastagságú és színű vonalakkal szoktam jelölni a frontvonalakat, ahol a lövészárkokban vélhetően állóháború lesz.
Nos térjünk át a napos chartra. Hát mit ad isten lébecolgatok a chartok között, és egyszer csak mit látok január elején asszem olyan 6-7. környékén? Egy hatalmas elnyelő gyertyát és egy napos támaszról való fordulást GBP/USD-n még év végén. Mivel tisztában voltam a hetesen lezajlottakkal, éltem a gyanúperrel, hogy ebből még akármi is lehet és ráálltam figyelő üzemmódra. Amint feltettem a MACD-ot és jelezte a divergenciát, hogy bizony itt felmerülhet egy long esély.

Tehát rakjuk össze:

1.jel: Hetesen tisztában voltam, hogy éles fordulóban kivették az esésből tavaly. Tudtam, hogy erőstámasznál tették ezt, meg ami nem akármi. Azt is tudtam, hogy most tulajdonképpen sávozik, tehát se nem emelkedik, se nem esik, csak úgy elvan. Persze ennek nincs jelentőssége, csak annyiban, hogy sávkereskedésre kell készülni elsősorban, aztán majd kiderül mi lesz belőle!
2. jel: Naposon fordult sávszélről, ami tulajdonképpen egy napos erős támaszról való fordulás!
3. jel: Az előbbit egy izmos mintegy 250-300 pontos elnyelő gyertyával tette, ami jó jel, nem engedik esni a sáv széléről, hanem támaszon veszik. Vélhetően sávkereskedők egyenlőre, akik támaszon vesznek ellenálláson, eladnak majd.
4. jel: MACD bedivergált, azaz az indikátor számításai alapján az esés, egyelőre nem támogatott!
Nos látható, hogy amikor nekem felkeltette a figyelmemet éppen visszaesőben volt, tehát ez volt az a pont, amikor eldőlni látszik a rövidtávú sorsa, azaz áttöri a támaszát, azaz a sáv szélét, avagy felette marad és fordul.
Itt már felmerült bennem, hogy ebből így egy duplaalj is lehet, ha fordul. Végül megszületett a döntés, hogy ha esik akkor békén hagyjuk egymást legalább 1,5700-ig, de ha emelkedik akkor rálépek a gázra.
Hát megfordult, ahogy ez már a harmadik charton jól látható, és megkezdett egy duplaalj építést, ami ekkor még nem volt bizonyos, de én mindenképpen készültem rá, mégpedig a pozíciómértezéssel. Mivel hétvége volt igen rafinált tervet eszeltem ki! Ugye 8-án meghoztam egy döntést és csak azt vártam, hogy hogyan zár aznap, valamit hát lényeges volt, hogy mihez kezdünk hétfőn. Hétfőn már bent volt az ajánlatom, amit egy az egyben vittem be a következő paraméterekkel:
Vétel: 1,6140-nél. Ez kb. 30 ponttal az előző, azaz a január 08 nap zárása felett volt.
Stop: 1,6080-nál. Ennek az oka egyrészt tapasztalat, hogy ilyen szituációban azért ez a 60 pontos stop elég arra, hogy kiderüljön mi az igazság, valamint ha ezt üti, akkor 1,6100 kerek értéket át kell, hogy vigye lefelé, és akkor ki tudja mi lesz a következő megálló, de bizonyos, hogy több száz pont is esélyes. Ennyit nem adhatunk neki.
Elsődleges célár: 1,6240. Ez pontosan az általam elképzelt duplaalj kitörési nyakvonala. Tehát itt még nem vártam áttörést, ezért biztosítani akartam, azzal, hogy 2/3-részt zárok nyakvonalon és 1/3-ot tartalékban hagyok, hátha nagy menet lesz.

Nos ahogy már hétfőn említettem a belépés megtörtént és némi hezitálás után az elsődleges célárat 1,6240-en elértük, így tegnap részleges zárásra került sor, ezenközben pedig a többi részt az áttört nyakvonal alá stoppoltam, így már csak profitban zárhatóm a mókát, aminek úgy is örülök, hogy némi betegség után kissé bágyadtan írom ezeket a sorokat!

Mi várható, mi lehet a következő cél? Több gondolat is megfogalmazódott bennem, de ezek részben attól függenek, hogy milyen dinamikát mutat a piac, lehet e valamit még előhúzni a kalapból.
1. Zárok céláron, azaz a duplaalj tetején.
2. Nyakvonal sikeres tesztelése után (ha lesz) pozíció bővítés, azaz préseljük ki amit lehet! Kb. 400 pontos duplaalj tehát van benne potenciál!
3. Lefelé áttöri a nyakvonalat és zárok stoppal a már meglévő profitban.
Ezek a terveim, de majd a piac dönti el melyiket, tudom előhúzni! Egyelőre ennyi! Profitban gazdag napot!

Nagyon jo es reszletes leirasa a gondolatmentednek. Koszonjuk!

1.65 nincs messze

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel