Jaj de rég voltam itt, felpörgött a téma!
Na akkor mindenhez egy kicsit:
Kezdés: Ha Tőzsde, akkor csakis tanulás után. Miért is? Mert én nem szeretném elbukni azt a pénzt amit beteszek. Szívesen megfizetem a tandíjat, 10-20%-ot a tőkémből, de nem többet. Miért ne "gyakorolnék" előtte 1 hónapot, ha ezzel megmenthetem a maradék 80%-ot?
Bróker: Nem mondok véleményt, csupán annyit, hogy a brókerek fizetésének nagy hányada a kereskedési jutalékből származik. Minnél többet forgatja a pénzed, annál többet keres. Nem a hozamhoz kötik a fizuját.
Adózás: Utálok adót fizetni, nagyon. Egyszer elpanaszoltam a főnökömnek, aki idén, csak Magyarországon (Német állampolgár, és 4 országban adózik) 3,5 millió eurót fizetett be a cég után, és!!!!!!! trükközés nélkül. Mikor látta az arcomon, hogy hülyének nézem, csak annyit kérdezett, hogy szeretem-e ezt az országot? A válasz nyilván az volt, hogy imádom.
Erre ő, és "ki tartja el az országot, ha nem te?" Azóta nincs trükközés. Szenvedek, fizetek, és nem érdekel, hogy milyen korrupciós perek vannak, 10%-nál többet egyszerűen nem lehet ellopni a befizetett közpénzekből, tehát tudom, hogy a befizetett összeg nagy része "nekem" jön vissza. (Szubjektív véleményem, de nagyon szeretném, ha hamarosan mások, és az állam szemében is objektívvá válna)
Offshore: Tőzsdecéget alapítani kb 375e Ft/első év utána 175e Ft/év-ért lehet, szal hajrá. Google: Offshore tanácsadás
|