Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-22, 12:54   #29 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.373
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Egyébként az, hogy egy cég Cipruson vagy a Bahamákon van bejelentve, önmagában semmit sem jelent, azt meg főleg nem, hogy lehúzzák az embert azonnal! Mint látható Mighti hozzászólásából, ezt bármikor megteszik a magyar brókerek is! Arról én is tudnék mesélni, hogyan kellett ügyvéddel bevonulnom az egyik akkoriban már nagynak számító magyar brókercéghez, hogy sikerüljön az egyik alapjukból kivonnom a pénzt(mégpedig egy kisebb vagyont), úgy ahogyan a szerződésünk szólt, nem pedig úgy ahogy ők értelmezték. Csak pár millával szerettek volna lehúzni, de szerencsére tanult jogtudós barátom (tulajdonképpen barátnőm, merthogy hölgy az illető, de tényleg csak barát) elmagyarázta nekik, hogy mennyibe is fog fájni nekik a malőr, ha perre kerül a sor, és inkább meghátráltak. Később csődbe mentek, szóval szerintem pénzmentést akartak végezni a káromra. Meg arról is mesélhetnék, hogy mielőtt kimentem a forexre a Quaestor nevezetű MAGYAR brókercégnél volt számlám (honnan is ismerős a neve, honnan is.....). Egyedi brókerdíjakkal dolgozhattam, mivel elég sok tőkét tartottam az alapjaikban (amúgy nem voltak rosszak a papírjaik) és nyomtam a Bux határidőt daytraderként. Tényleg nevetséges díjjakon. Erre, 2006 fekete szeptemberében kontraktus tizedelés, burkolt díjemelés. Számon kértem őket és szerintetek számított valamit. Mintha másik bolygón éltek volna, nem értették meg, hogy a tőkét át lehet vinni máshova is! Hát elvittem a pénzemet és a közeljövőben nem is szeretném magyar brókerhez hozni.
Aztán ilyet is hallottam, hogy az EQ-nál ha ki akarja valaki venni a pénzét akkor be kell fáradnia a pénztárba. Nem tudom, hogy most is így van e még, de ha igen az kemény, amikor már az őserdőben is internetbank van.

Ehhez képest például az Oanda lassan másfél évtizedes forex bróker, tehát valószínűleg nem fog elszaladni senkinek a pénzével sem, inkább valószínű, hogy az ügyfél elveszíti a tőkéjét. Elérhetők telefonon és e-mailben is, és minden intézhető náluk a neten, nem kell sehova sem szaladni. Sokezer számlát kezel. Pedig off-shore cég. Nekem mindig utaltak rendesen és az én utalásaim is megérkeztek. Vannak velük néha gondok, de semmi komoly.
Az Alpari amit most elsődlegesen a kereskedéseimhez használok nincs még egy évtizedes, de teljesen megbízható. Ott van a cég Angliában, az USA-ban Oroszországban valamint tudomásom szerint Kínában, Dubaiban, és tavalytól Indiában is. Tudomásom szerint 100-150000 számlát legalábbnyitottak már náluk. Telefon ok, netes ügyintézés ok, utalások oda-vissza ok. 2009-ben több címet is megnyertek tudtommal.
Vagy ott a már többször emlegetett Interactivebrokers. Az egyik legjobb amcsi netbróker, az amerikai tőzsdefelügyelet acélszabályozása alatt. Vagy 30 éves cég (emlékeim szerint 1977-ben hívták életre az Amexen), minden mehet a világ bármely pontjáról neten keresztül, több ezer instrumentummal. Sok ezer náluk nyitott számla, és ott vannak világ legnagyobb börzéin.

Magyar brókercég mi? Aha!
sidius elérhető   Válaszol idézettel