Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-02-01, 12:43   #3 (permalink)
csabuj
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-11
Összes hozzászólás: 20
Hírnév szint: 10
csabuj a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Deral!

Kérdéseidre a válaszom:

1.
Természetesen egy külföldi (legyen az amerikai) brókercégnél számlát nyitni és kereskedni jóval olcsóbb, mint egy hazain keresztül megadni a megbízást. Magyarországon a brókerdíjat általában a kereskedett tőke százalékában határozzák meg, míg külföldön a kereskedett részvények darabszáma után fizetsz komissziós díjat.

2.
Lehet forintot is, de azt a bank az adott árfolyamon átváltja, hisz Amerikában az értékpapírszámla dollár alapú. Így javaslom, hogy váltsd át dollárra a forintot, nyiss egy dollár alszámlát a meglévő főszámlád alá és úgy indítsd az utalást.

3.
A visszautalás elég egyszerű. Ahogy mondod pár kattintás kell ahhoz, hogy elindítsd az utalást. A pénzed a szokásos banki transzfer idejével jön vissza: 3-8 nap.

4.
A jövedelmet Neked kell itthon leadóznod, a személyi jövedelem adó bevallásban, minden évben. Ezt be kell vallanod.

Ha további kérdésed van, szívesen válaszolok!

Üdv,
Csaba

Idézet:
deral5 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Akkor ahogy olvasom, te a Thinkorswim.com-on kereskedsz. Én is szeretnék online kereskedni, mert jelenleg én a KBC sec-en kereskedem, de itt nincs platform csak telefonon lehet megadni a dolgokat adás/vétel. Amire ez megtörténik a piac megváltozik, lassú az a baj. ezért gondolkozom, hogy áttérek én is netes kereskedésre. Az egyetlen probléma, hogy félek ismeretlenbe belekezdeni. Örülnék, ha tudnál nekem a kérdéseimre válaszolni.

1. Jobb mint a kbc min 5000Ft/0,5%os vételi/eladási megbízása?
2. A magyar számlámról forintot is utalhatok vagy csak dollárt lehet? azért gondolom forintot is lehet, aztán a gép átváltja dollárba gondolom én.
3. A visszautalás mennyire nehéz? kell e ehhez valami papír vagy bármi? vagy csak rámegyek pár gombra és pár napon belül már az itthoni számlámon van a pénz?
4. a pénzt azt ott adóztatják le vagy azt nekem kell itthon bejelenteni?

előre is köszi a válaszokat. a honlapot megnéztem, de szükségem van pár infóra olyantól, aki tényleg ezen kereskedik és meg is osztaná velem.
csabuj nem elérhető   Válaszol idézettel