Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-02-05, 10:00   #659 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.373
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Most kerültem ujra gep ele, hät nem semmi, amit müvelt ma a piac!
USD es a JPY päroknäl csak ugy hullottak a PIP-ek...
Nekem sajna nem, de talän majd a returjegyet megcsipem
Örülök, hogy igazad lett Sidius, de a gondolatmeneted nekem meg magas. Pl. az miert jelent esest, ha joval az 50 napos alatt van?Na meg a csatorna is uj nekem.Hogy is van ez?
Helló!

A csatornákról

http://betbulls.hu/cms/technikai_ele...pjai/csatornak

és a mozgóátlagokról

http://www.tapzor.hu/Elmelet/Arfindi...ozgoatlag.html

Ezek után némi megvilágítás.A legáltalánosabban használt mozgóátlagok (mint mondjuk a 200 vagy az 50 napos..stb), működése és megfigyelése hasonlítható a gyertya formációkhoz vagy a technikai alakzatokhoz, illetve egyéb technikai elemzésben használt eszközökhöz. Jelesül pedig, hogy sokan figyelik és igyekeznek konzekvenciákat levonni belőlük, esetleg lépni valamit rájuk, sőt programok is készülnek a segítségükkel, például van több trendelemző program is ami többek között mozgóátlagot is használ egy adott trend felismerésére. Egyébként nem titok, hogy én is elő vagyok fizetve egy ehhez hasonló rendszerre, amelynek a segítségével hosszabb távú befektetéseket hajtok végre több éve. No persze nem egy az egyben lépek a jelzésre, tehát nekem egy is egyet kell értenem vele, de ez egy más téma.
Tehát nem azért fog esni az árfolyam mert a mozgóátlag alatt van. Nekem az 50 napos és hosszabb távon a 200 napos mozgóátlag szamárvezetőként szolgál, tehát a gyorsabb áttekinthetőséget és a figyelemfelkeltést szolgálja. Ha tehát azt látom például mint a mostani esetben, hogy az árfolyam (elsősorban az eurusd esetében feltűnő, de a gbpusd is eléggé az) mélyen a mozgóátlag alatt helyezkedik el, erősen eltávolodva attól, az árulkodó jel, amiért minimum átvizsgálom a chartot, magyarul körbeszimatolom lehetőség után kutatva. A két említett pár esetében is azt láttam, hogy komolyan letördeli a lokális aljakat, és nincs a letörő gyertyákban bizonytalankodás (mindjárt teszek is egy képet hozzá), miközben az aktuális visszaemelkedési kísérleteket nem is nevezhetjük próbálkozásnak annyira borzasztóan gyengék. Ezenközben a csökkenő trendvonalat semmiféle veszély nem fenyegeti, sőt csatorna rajzolható fel csökkenő állásban. Eurusd esetében az erősnek számító 1,40000 lényegében második érintésre eltört mint egy darab ropi 1,39000 se nagyon tartotta meg. Ez elegendő volt ahhoz hogy a tegnap előtti nem tankönyvi elnyelő gyertyát látva (nem tankönyvi, de bőven bent maradt 1,39000 alatt az árfolyam nap végére) úgy döntsek, hogy én ezt megpróbálom. Tegnap megvártam, hogy a nap elején megbízhatóan lássam, hogy 1,39000 immáron ellenállás lesz, és döntöttem. Betettem egy megbízást 30 pippel a tegnap előtti low alá, tervezve egy stoppot, és egy elsődleges take profitot és vártam. Gbpusd esetében hasonlóan cselekedtem, mert az is elég szignifikáns letöréseket csinál, ráadásul nagyon sokszor mozog a két pár harmonikusan. Letörés rendben megvolt, elsődleges célárak lényegében simán meglettek, most már csak a csatornák alját várom. Hol lehet itt probléma?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusdnapos2.gif  
sidius elérhető   Válaszol idézettel