Idézet:
Gio eredeti hozzászólása
Sidius!
Csak meg egy kerdes:
Ezt a pozit vegig napi graf.on menedzselted? Hogy mozgattad a stopot? Viszintes aljak letöresekor? Es milyen megesen az ärtol?
|
Nem, nem. Csak a nyitás történt napos charton, de én jellemzően 5 percesen végzek stopvezetést. A stopmozgatás nagyban függ attól, hogy mennyire vagyok optimista az üzletet illetően. Például most úgy gondoltam, hogy a 100 pip elsődleges célár ambiciózus, de az esés dinamikáját figyelembe véve, közel sem elérhetetlen. Tehát alapvetően optimista voltam, és ilyenkor alapvetően az 5 percesen nagynak tekinthető hullámok fölé helyeztem a stoppot (most is ott van). Tehát nagy különbség, hogy lokális tetők, vagy hullámok adják a stophelyet. 5 perces lokális tetők akkor lényegesek, ha megnyerhetőnek látom a piaci lehetőséget, de úgy ítélem meg, hogy szükséges a tőke és profit védelmében fogni a gyeplőt mégpedig a lehető legszorosabban. Ha azonban mint most is, komoly potenciált látok, akkor adok teret a piacnak, mert beleférnek a nagyobb visszamozdulások is.
Nem tudom másképpen magyarázni, de mint írtam az előbb, nagy esélyt adtam rá, hogy napon belül megfogjam a 100 pippet, ezért a hullámokat választottam. Tehát nem szabad statikusan stoppolni, ha van idő a piac folyamatos figyelésére, mondhatni együtt lélegezni a piaccal. Folyamatosan kell vizsgálni a piac dinamikáját, és nem szabad megijedni az előforduló ellenmozgásoktól. Íme eurusd-n a nyitás utáni stoppok 5 percesen:
1,3910 (8,20 gyertya felett)
1,3860 (14,00)
1,3835 (15,15 mivel az esés dinamikus volt)
1,3805 (16,50 szűkítés mert közeledik a célár)
1,3780 (17,30 mivel célegyenesbe voltunk)
A maradék pillanatnyilag 1,3755-nél van bestoppolva, mivel volt egy nagy hullám, és egy dinamikus esés ma.