Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-02-08, 15:28   #686 (permalink)
HWTrader
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
..............

Jó tudni. Fent említettek nem több mint egy sikeres trader gondolatai és tapasztalatai. Azonban ezek a gondolatok nem ígéretek vagy garanciák arra, hogy ha betartod őket akkor te is sikeres leszel; vagy ha nem tartod be őket akkor sikertelen.

.

Az utobbi idoben nagy hangsulyt fektetek a tozsdei kereskedelem pszichologia reszere.

Milyen erdekes kulonbozo emberek velemenyet olvasni a fontos szabalyokrol, tapasztalatokrol, stb...

A hirek emlitesenek kapcsan jott ez fel bennem.

Amiben en hiszek az hogy a hirek nem fontosak, nincs ertelme rajuk varni/helyezkedni. Ez resze a rendszeremnek es sikeresen alkalmazom.

Ezzel szemben vannak masok akik filozofiajuk/strategiajuk szerves reszekent kezelik a hireket es az azokra valo reagalast. minden bizonnyal sokan vannak akik nagyon sikeresek ezzel.

Rogton felmerul a kerdes: miert sikeres mindket modszer, sot az a megszamlalhatatlan rendszer, utmutatas, stb amit a piaci resztvevok hasznalnak. A tenyleg sikereseket ertem ide.

Hogyan lehetseges ez?

Nos amit en hiszek errol, az hogy minden kiprobalt, mukodo rendszer egyetlen dolgot ad:

Biztonsagot. Ezzel megszunteti az egyetlen okot amiert sikertelenek vagyunk: a felelmet.

Keretek koze szoritja tevekenysegunket egy olyan kozegben, ahol barki barmit barmikor tehet(vetel-eladas, beszallas-kilepes)

Ez a szinte vegtelen szabadsag ami sokak vesztet okozza.

A modszerunk egy statisztikai "elonyre" epul, ami megmondja hogy ha a piaci korulmenyek valamilyen ismetlodo format oltenek, akkor az x%-ban mukodott a multban. Mi feltetelezzuk hogy ezutan is mukodni fog es lepunk ra valahanyszor teljesulnek a felteteleink.

Nekunk egyetlen dolgunk van: Hiba nelkul reagalni a szignaljainkra es lepni rajuk szinte robot szeruen, nem latolgatva a koteseket egyenkent.

Mark Douglas irt errol sokat a Trading in the Zone-ban. Egyik alapmu a tozsdei pszichologia teren.

Itt jon be a Demo kereskedes kerdese.

En hiszem hogy a Demo szerepe oriasi a sikerben.

Ha peldakent vesszuk a pilotakepzest, ami egy nagyon nehez, magas kovetelmenyekkel rendelkezo "szakma"

A pilotak kepzesenek szerves resze a szimulator. Miert? Biztonsagosan es olcson tudjak elsajatitani a kadetok a repules technikai oldalat. Higgadt korulmenyek kozott, csak a feladatukra koncentralva "programozzak" tudatukat a feladatok osztonszeru vegrehajtasara.

A kikepzoknek eszukben sincs ezt ugy kezelni hogy ez eleg a felkeszuleshez, de ettol felbecsulhetetlen erteke van.

Vissza a kereskedeshez.

Ujkent elkezdek demozni, de nincs motivalo ero, nincs igazi gyozelem, veszteseg, ezert nem is veszem komolyan.

A demo olyan hasznos, amilyen komolyan vesszuk. Ahhoz hogy erjen valamit, kell hogy legyen egy szabalyrendszerem. A feladatom hogy megtanuljam hiba nelkul, szinte osztonosen vegrehajtani oket. Ez minden stressz nelkul tortenik, mert ugye nincs igazi tetje.

Teszem azt hogy 6-7 honapi szigoru demozas utan ugy erzem itt az ido az eles piacra.

Egy a titok, ugyanazt kell csinalnom, mint a demon. Ugyanannyi penzzel, ugyanolyan kockazatvallalassal es modszerrel kell elesben is kereskednem, mint a Demo szamlamon. Ha a Demon sikeres voltam vegig es betartottam a szabalyokat, akkor az kialakitott egyfalyta magabiztossagot es onbizalmat.

Egyszeruen tudom hogyan nez ki egy szep Pin(peldakent) es latom hol vannak a PPZ-k. tudom, hogy mi az optimalis riziko szintem es tudom a pziciom helyes meretet. Hacsak nincs benem valami eros onpusztitasi hajlam(legtobbunkben van) akkor kepes vagyok a gyakorlatban is ugyanazt csinalni mint a demo szamlan. Lehet hogy sokkal tobbet hibazok, de szepen lassan belezokkenek a szokasos kerekvagasba.

Ez az igazi ereje a Demo kereskedesnek.

Udv,

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel