Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-02-10, 13:23   #3 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Jegenye!

Alapvetően igazad van, bár a tőkeáttételt ha nem is keverni kell a fedezeti igénnyel, de mindenképpen szoros összefüggés van a két dolog között!
Ugyebár ha feltételezzük, hogy van egy 100000 usd/chf pozícióm aminek mondjuk 1000 usd a letéti követelménye akkor ebből máris tudom, hogy a tőkeáttét az 100:1, tehát a fedezeti követelmény 1%.

Ennek alapján egyébként egyszerűen számítható. hogy mondjuk 200:1 az 0,5% vagy 400:1 az 0,25% esetleg 50:1 az 2%.

Nézzünk egy gyakorlati példát, mert ugye itt már bejön a pozíció méretezése, illetve, az elmozdulások nyeresége vagy vesztesége mert hát mindenki azt szeretné tudni, hogy ha egy adott pozíciót felvesz akkor mire számíthat.

Itt egy kis táblázat amiből kb. meg is érthető mire lehet számítani egy esetleges bukta esetén. Értelemszerűen nyereségnél minden pont fordítva van.
Csatolt kicsinyítések
tokeattet-szamitasa-nyereseg-veszteseg-mi-pip-es-egyeb-nyalanksagok-tokeattet.jpg  
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel