Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-02-16, 17:04   #5 (permalink)
eszpe
Tag
 
Csatlakozott: 09-02-02
Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 10
eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ha tényleg lesz egyáltalán ilyen lufi, akkor nem mostanában, abban igazad van. A bizalmatlanság szerintem valszeg fokozatosan el fog múlni, persze ez sem mostanában.

A lufihoz biztos kéne pár csillag együttállása:
1. Helyreálljon a fogyasztás. - Ez eleve már nagyon érdekes kérdés, mert most is a túlfogyasztás vezetett a válsághoz, így az elmúlt néhány év fogyasztási szintje jódarabig nem lesz jellemző. Pont a visszaesett fogyasztás miatt nincs magas infláció, hanem inkább a defláció fenyeget, amit állítólag sokkal nehezebb kezelni, mert ritkább jelenség, és igazi jó gyógyír nem nagyon van rá a hozzáértők szerint.
2. Új és viszonylag olcsó technológiák kellenek - A hagyományos (olaj alapú) autóknak a háttérbe kell szorulniuk fokozatosan, enélkül nem hogy lufi nem lesz, hanem pont egy újabb válság lesz, mégpedig olajválság.
3. Jó és olcsó hitelkonstrukciók - Na igazából itt már az erősen vérző sztori kivérzik, mert ez megint egy problémás dolog. A jelenlegi válság szerintem a legtöbb életben maradt pénzintézetet ráébresztette arra, hogy a mindhalálig minél olcsóbban hitelezzünk ördögi kör hova vezet, így valszeg óvatosabbak lesznek a következő 50 évben. Márpedig a végnélküli fogyasztás enélkül nem lehetséges, hiszen szükség van hozzá Il Ferrokra és a többi remek megoldásra egy jó kis lufihoz.

Ez a három tényező talán nem fog együttállni egy darabig, ezért gondolom azt, hogy ha lesz lufi, akkor nem szektor szintű, csak cégcsoport, vagy cég szintű lesz, és szvsz 2-3 évnél nem előbb.

Jó kérdés...
eszpe nem elérhető   Válaszol idézettel