Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-12-31, 01:07   #26 (permalink)
gabor
Tag
 
Csatlakozott: 10-02-01
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 37
Hírnév szint: 9
gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szervusztok! Üdvözlöm a régi rókákat!

Kis off-al kezdeném a mondókám. Ahogy már sokszor, az előző hosszászólásomnál is elhatároztam nem írok többet. Ezt jeleztem is. (Jó rég volt) Mégis olvasom időnként ezt a fórumot. Néha kedvem volna beírni ezt-azt... Feltűnt mostanában néhány eltűnt-előkerült érdekesebb figura, akiknek szívesen olvastam a hozzászólásaikat, bár nem beszélgettünk. Kedveltem ezeket, mert olyan piszkosul magbiztosak és beképzeltek, mint én :-) Azt hisszük nálunk a szent grál. Közben tényleg :-) Szóval ezúton szertném jelezni, hogy bár továbbra sem leszek gyakori vendég, viszont elnézését kérem minden kedves fórumozó társamnak, akiket megbántottam az elmúlt években a nagyképű hozzászólásaimmal. Elszálltam, és alakultam.*Sajnálom.*Félelmetesen erősen jellemformáló hatású a tőzsde. Talán ezen a korszakon is át kellett esni. Ennyit az off-ról.

--------


Nos, a Telekom papírról gondoltam megosztom veletek a meglátásaim és várakozásaim a közeli jövőt illetően az én "sajátos" látásmódom alapján. Végülis ezért jöttem:-)*Egy évben én többnyire egy alkalommal kereskedek a telefonos papírral. Nagyjából így december és május között. Ez a pillanat most lett számomra aktuális.

Kezdeném a múlttal: Az utóbbi hetekben és hónapokban, mint az biztos sokatoknak feltűnt, alaposan lecsapták ennek a papírnak az árfolyamát. Elég sokan, elég sok féle elképzeléssel áltak elő ennek vélhető okairól. Ismertebb hírportálok hírei utáni kommentek, illetve fórumozók véleményeit is figyeltem eleget. A leggyakrabban visszaköszönő teóriák: "Kitárazhatott valamelyik nagyobb szereplő", "Az öntő addig önti, amíg van neki", "Lehet, hogy még van neki", "Már nincs komoly támasz, lemehet 320-ig is"... És még sok hasonló érdekesség, más IQ szinten és más csomagolásban előadva. Én az utóbbi idők esésének okát másban látom. Szerintem a legegyszerűbb válasz az, hogy shortolva volt. Semmi egyéb. Talán láttunk már ilyet 2010-ben is... Tálán vagy biztosan? ;-) Most lehetne beszélnem a fundmentumokról, azokról a gazdasági, politikai döntésekről melyek hatással voltak az árfolyamra, de nem teszem. Egyrészt nem értek hozzá, és nem is érdekel. Másrészt pedig számomra spekuláns szemmel nézve bőségesen elegendő ok az esés indokolni a nagybani shortolással. Ennyit akkor a múltról. Nézzük a jelent.

Amit felfedezni vélek, hogy a napokban, hogy a részvényár esése a szokásoshoz képest kiemelkedő forgalommal megállt, még emelkedni is tudott egy kicsit. Nem tudom ez miért történhetett, talán short zárás volt? Mindegy is. Nem próbálom kitalálni, mert szükségtelen. Ismételten elégséges ennyi információ. Hogy a megszokotthoz képest nagyobb a forgalom. Ez jó vagy rossz az árfolyamnak az már a jövő. Lássuk akkor ezt.

Számomra a nagy forgalom mindig egy jel. Az árfolyam pedig meg fogja mondani miért volt a nagy forgalom. Másképpen, merre tette meg tétjeit a nagyobb tőke. Én úgy gondolom, tekintettel a közelgő osztalékra, továbbá alapozva arra, hogy a piac már ismeri az ismerhető negatív híreket, és pletykákat, nincs is miért jelentősen essen ez a papír. Másként: Ha nincs miért essen, akkor miért is ne emelkedhetne? :-) Amit elmondtam a charton mások elemzései szerint technikai alapon (TA) úgy tűnik nem helyénvaló. Bár ez nem érdekel különösebben, mert nem használok technikai elemzést (sem) a döntéseim során.*

A magam részéről betankoltam dec.21.-én, a világvége jeles napján eme részvényből 359 forinttól 362-ig bezárólag.*A pozícióm 1-4 hónapos időtávra terveztem. Nagyobb volatilitásra, visszaesésre számítok. További jelentős esést viszont már nem várok.*Az elvárt nyereség 15-20% felett, de meglátásaim szerint korábban/később szállok ki, ha úgy találom helyesnek.*Ha stoppot tennék, amit nem fogok, akkor az 350 alatt lenne.*

Miután a vételem megtörtént, és már nem befolyásolhat senki a tisza döntésemben, esti mese helyett megnéztem mit "jósolnak" az elemzők. Kedvencem, Babics"Mellétrafáló"Egon tollából idézem nektek azt a pár sort, amely szintén ellentmond nekem.*Az elemzés 28.-a reggel készült. Íme:

"Napos:*A ford. fülescsésze-bázisból számolt célárat elérte. Ez a 355 gyenge támasz. Innen indulva nagyon gyenge forgalmú emelkedés - ezzel nem fog messzire jutni. Itt mélyen maradhat."

Talán tévedek. De a pozícióim kezdetektől nyereségesek, ekkor 3,8% pluszt mutatnak. Ez persze még nem jelent semmit. Ez csak a kezdet. Vagy tévedhetek, és nem is a kezdet, hanem a vég kezdete. Ki tudja? Viszont vicces rendszeresen ilyen felállásban olvasnom az ilyesmit. :-) Abban biztos vagyok, mire ez a jóember megjósolja a bullt, lehet is zárni ami nyitva volt...

Amiket leírtam szubjektív nézeteim. Nem követendők, és nem ajánlások! Véleményem, és a pozícióm ismertetése, önfényezés. Semmi több!*

BUÉK!
__________________
-A reklám helye-
gabor nem elérhető   Válaszol idézettel