Egyet értek Sidius nagyúrral teljes mértékben!
(Ahhoz hogy ilyen türelme van írkálni ennyit,csak dratulálni tudok !

)
A világon sok "iskola"mutatja be egyébként az rsi divergencia,vagy CCi,MACD, divergencián alapuló stratégiát,mint a nyereség tuti módját.Természetesen ezekre még véletlenül sem jelentkezett be mondjuk Buffet Úr,de egyébként komoly tapasztalattal rendelkező trader sem.Miért?
Mert a kereskedők igen jelentős része kezdi úgy a tőzsdézést ,mint pldul én sok évvel ezelőtt.Ez a kezdés pedig úgy zajlott,hogy leprogramoztam az összes alapindikátort automata összefüggésbe,és megpróbáltam megkeresni ezen indikátorok vezérletével a lehető legjobb kereskedési módszert,pontosabban megkerestetni a programmal.Ezt meta trader-en könnyen el lehet végezni,nem állítom hogy egy 10 éves számítógép,és 10 perc elég hozzá,de ez végülis részletkérdés.
10 éves történeti adatokat használtam,ismétlem 10 éves! adatokat,és minden elmozdulást elemezve!Sajnos a program az rsi indikátorra nem talált kereskedési módot,amely ennyi időn keresztül nyereséget termelt volna!Egyébként az összes többi alap indikátorra sem!
Vannak hosszabb időszakok ,amikor igen nyereséges a rendszer,viszont vannak olyan időszakok,amikor rövid idő alatt eltünik az addig keserves munkával összegyüjtött egyenlegünk.
A nyereséges időszak akár 2-3 évig is eltarthat,amennyiben szerencsésen alakul az ármozgás,de lehet hogy belefutunk abba,hogy elbukjuk a tőkénket 2 hónap alatt!Ez így bizony szerencsjáték!
Megjegyezném,nem az itt említett cég stratégiájáról beszélek,mert azt nem tudom mi,hanem arról a képről,amit itt láthattunk az előzőekben mint stratégia,azaz egyszerű rsi divergencia,de akár lehet cci is.
Magyarországon sem ez az első találkozásom azzal,hogy tananyag- ként mutatják,oktatják ezt.Jóval régebben oktatja egy másik cég,és ők tovább "haladtak" ezzel,azaz automata programot írtak belőle.
Csak az a baj,hogy amikor teszt eredményekre voltunk kíváncsiak, 10 évesre, néhány tapasztaltabb kollégával,kaptunk egy részleges eredményt,ami viszont a kezdőt megtévesztheti,de tapasztalt hozzáértő kereskedőt nehezen.
Egyszerűen hiányoztak a lebegő DD adatok,illetve nem kaptunk 10 éves tesztet,csak tetszőleges inditású tesztet,ami 3 évre szólt. (Utólag mindenki kitud választani egy időszakot a múltban,ami nyereséges ugye,aztán utána jön a nagy veszteség,illetve bizonyos "stratégiáknál"a MARGIN CALL!
Ezt sem mutatta a teszt!
Egyszóval ezzel komoly kereskedő nem kereskedik szerintem.
Miért szeretik mégis ezt a stílusu stratégiát "népszerűsíteni"?
Először is sok pozíció nyitás van benne a pakliban,és rövid idő alatt 2-3 nap,vagy akár pár hónap is lehet szerencsétől függően ,-biztosan, élőben betudunk mutatni rengeteg nyereséges kötést!A lényeg ugyanis később mutatkozik meg,de a nép ámul!
Másrészt ,ha esetleg le vagyunk szerződve egy brókerrel,amely nekünk jutalékot fizet minden általunk közvetített kereskedő lezárt pozíciója után,akkor ezzel nagyon jól járhatunk!
Ismétlem,nam konkrétan az itt említett cégról beszélek,mivel nem ismerem,hanem általánosságokat említek!
Bárcsak ilyen egyszerú lenne az egész,akkor könnyen kereshetnénk nagyon sok pénzt pár év alatt,de sajnos nem ez a helyzet!
Lenne viszont a fentiek figyelembe vételével egy pár kérdésem:
Ugy tudjuk ugye,hogy egy év alatt 4.5 szörösére hízott fel a számla ezen módszer alkalmazásával.
Azt is tudjuk ugye ,hogy egy hónap alatt meg képes volt lefelezni a számlát a "stratégia".Ezek milyen remek arányszámok!?
Továbbá,mi történik,ha ilyen "szerencsétlen" hónap jön nem egy,hanem 4,vagy öt egymás után?Akkor a tőke lesz /2/2/2/2 -ed rész?- azaz számlanullázás?
-mert ugye ami megtörténhet a tőzsdén elméletileg,az meg is fog történni előbb vagy utóbb a valóságban!-ez alaptörvény!
ALTERMAN