Hello 1stet!
Bocs, hogy azt feltételeztem, te oktatsz a cégnél! Természetesen az állítás visszavonva!
„-Egyébként ha csak ennyi lenne a stratégia, tényleg több lenne, mint kevés. Aki feltette a képet vagy nem volt a tanfolyamon, vagy rohadtul nem figyelt.”
Nyilván ebből adódott akkor sok félreértés. Ha nem ez a stratégiátok, akkor nyilvánvalóan lehet jó és megfelelően hatékony, és lehet akár 450%-os is. Én konkrétan erre a divergenciás akármire gondoltam, amikor azt mondtam, hogy ezt nagyon karcsú stratégiának csúfolni! Hogy mi a valós stratégiátok, az nyilván maradjon szakmai titok, hiszen ez az üzleti érdeketek is!
„-Alapvetően ingyenes anyagokból is meg lehet tanulni sok mindent, és nem kell holnapra milliomosnak lenni, de ha megvan a lehetőség, hogy a tanulással gyorsabban haladj, akkor miért bandokolnál csigatempóban. Az ára ott jön vissza, hogy (pl. egy tanfolyammal a hátad mögött) már többszörösen megkereshetted volna azt a pénzt, amit megspóroltál. Hm?
”
Nyilván ha van lehetőség gyorsabban haladni akkor meg kell tenni! Feltéve, ha a minőség amiért fizetett az ember megfelelő. A ti minőségeteket nem ismerem, de pár tanfolyamét viszont igen, és sajnos azt kell mondanom, hogy irtózatos sok kókler van a piacon aki tőzsdei ismereteket és úgynevezett stratégiákat oktat. Rengetegen felismerték a dologban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy nagyon sok embert be lehet palizni, mindössze csak oda kell igérni a Szent Grált! Nincs különösebben nehéz dolguk, ha csak a közelgő választásokból indulsz ki! Ott is ez megy, csak nagyobb méretekben! Bár én nem vettem részt egyetlen tanfolyamon sem (nehéz is lett volna hiszen amikor én kezdtem ilyesmik még nem voltak, csak valamikor később, már a 2000-es években indult a Chartcenteré ha jól emlékszem! Jegenye nem tudom, hogy emlékszik, lehet, hogy csak én nem figyeltem őket eléggé), de több tanfolyam oktatási anyaga is a birtokomban van. Lényegtelen, hogy milyen úton kerültek hozzám, de azt tudjuk, hogy a kapcsolati tőke sokat ér és elér!

. Sajnos azt kell, hogy állítsam, hogy az oktatási anyaguk színvonala több esetben is nevetséges, amiket pedig stratégiaként árulnak az botrányos lehúzás. Sima netről szedett anyagokról van szó többségében, illetve ha kicsit jobb érzésűek akkor rendszerbe szedték és kissé átalakították a tudományt! Nos ha ezeket nézem, akkor bizony ezt nem nevezném spórolásnak, hanem szélbe szórt pénznek, aminek a hatásfoka is körülbelül annyi! Egyszóval természetesen nem minden tanfolyamra értem ezt, de ez a piac, még komoly megtisztulási folyamat előtt áll, mielőtt elérné a kívánatos hatékonyságot.
"soha, sehol nem volt jó tanárod?! (középiskola, főiskola; egyetem) És ő miért tanított?! Inkább abban hiszek, hogy az élethez (sikerhez) nem tudás kell, hanem élni tudás."
Természetesen volt az általad említett mindhárom intézmény típusban, sőt még az általános iskolában is ha jól emlékszem. Viszont a példád nem jó, mert ők teljesen más miatt tanítanak, mint akik egy tőzsdei tanfolyamot tartanak. Ott legtöbbször szó sincs üzletről, hanem vagy azért mert megélhetési tanár (ez a rosszabb a minőség szempontjából), vagy azért mert számára az egy élethivatás, hogy a tudását a lehető legjobban átadja. Ez persze nem zárja ki, hogy egy egyetemi rektor számára ne legyen benne üzlet (hiszen már egy vendégelőadónál is beszélhetünk üzletről), de nem ez a jellemző. Éppen úgy nem zárható ki, hogy egy tőzsdei oktatót az élethivatás vezérelje, de azért valljuk be, hogy aligha ez az általános. Ez kő kemény üzlet és nincs ezzel gond, ha a magas minőség is párosul hozzá.
Az élethez egyébként tudás is kell, mert ugye hiába tud valaki élni, ha egyébként minden területen sík hülye. Kell, hogy legyen elképzelése, arról, hogy szerinte ő miben jó és orientálódnia kell a számára megfelelő irányba. Ettől függetlenül juthat zsákutcába, csak sokkal kisebb eséllyel mint az aki koncepció nélküli életet él. Márpedig így vagy úgy, de az emberek legnagyobb része sajnos ez utóbbi szerint él.
"A tudás pedig nem hatalom, csak a felhasznált tudás.
"
Így van, ez pár sikeres vállakozás útjára bocsátása után, csak megerősíteni tudom! A tőzsdén sincs ez másképpen.
"Minden tiszteletem nektek, hogy ennyi energiátok van kommentezni, nekem sajnos kevesebb."
UI: Az energiával részemről nincs gond, mondhatni mindennapos a 16 órás munkaidő nálam, még akkor is ha nincs főnököm aki noszogasson, sem pedig bármiféle munkaidő beosztás. Céljaim vannak, amiket kitűzök magamnak és amiket bizonyos időn belül el kell végeznem, de az időt én osztom be.