Idézet:
Szpemes eredeti hozzászólása
Szerintem Martingale lesz. Annak idején én is számolgattam vele, s arra jutottam, hogy bizonyos stratégiával működhet, szigorú feltételek mellett, de irtózatosan sok pénz kell hozzá, annyi, amennyi nekem szerintem soha sem lesz.
Ezért elvetettem a gondolatot, szerintem kisbefektetői szinten felejtős, a nagyok sem csinálják mert előbb-utóbb biztos csőd.
A kaszinóban is mekkora az esélye, hogy 10x egymás után piros vagy fekete jön? 1:1024. Tuti módszer, minden elvesztett tét után duplázni kell! Aztán el kezdtem feldobálni pénzérmét, s fél óra alatt messze még az 1024 próbától bizony jött a 10 fej egymás után. Ez épp olyan mint a tőzsde, ami megtörténhet, az meg is fog történni. Ezért kerülendő módszer. Amúgy matematikailag is abszurd a szisztéma, mert a 10. fogadásnál 1024 egységet kockáztatsz hogy visszanyerd a kezdeti 1-et. Ez annyira nem jó üzlet szerintem.
|
Az a probléma, hogy a martingale nem működik hosszútávon, mert olyan nincs, hogy nem lesz vesztes a sorozat egyszer. Ez lehet évek múlva, de lehet rövid idő alatt is, ez nem kiszámítható. Hányszor jöhet fel a fekete, hogy végre piros lenne. Szerintem akárhányszor, mivel ugye a rulett nem tudja, hogy hányszor esett az adott színbe, és most már másik színt kell adnia. Ja és ott az asztallimit és a 0.
A martingale egy abszolút téves elképzelésen alakul, mégpedig a nagy számok törvényén, amibe a a szerencsejátékosok bele szoktak bukni.
Valójában a módszer csak akkor működne, ha a játékosnak végtelen sok pénze lenne, és bármilyen sokáig, és bármekkora tétekkel játszhatná a játékot. A valóságban előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan hosszú vereségsorozat, ami alatt elfogy a pénze, vagy eléri a megengedett maximális feltehető összeget. Így a martingale-t játszók általában sok kis nyereség után egy katasztrofális veszteséggel fejezik be a játékot. Mert ugye mennyit is kockáztat a 10 sorozatban, ha egy egységgel kezd? 1024-et 1 egységért ahogy írtad is. Lefordítva egy BMW-t egy bicikliláncért. Ez aztán megéri tutira!