Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-03-03, 04:31   #874 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.373
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
barnabus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok,

Szintén bekerültem azok táborába akik értetlenül állnak az OANDA éles FX Trade számlanyitás elutasítása előtt.
Minden kért adatot megadtam, dokumentumot eküldtem és 2 nap várakozás után a már ismert egymondatos válasz érkezett:

"We regret to inform you that we are unable to approve your application for an FXTrade Account with OANDA Corporation at this time."

Rögtön meg is próbáltam utánajárni, hogy mi is lehet az indoka az elutasításnak de sajnos a "live help" szolgálat munkatársa csak papagáj módon ugyanazt tudta ismételgetni:
" OANDA: - It was just a decision made by upper management, we're unfortunately not able to provide any more specific information.
én: - okay but what does it mean for the future , please ?
can i re-apply again after a while ?
OANDA: - It's doesn't mean it's permanent, but we're unfortunately not able to provide any information at this time as to when/if this may change.
én: - and who could provide this info, please ?
if there is anyone
OANDA: - No, there's isn't anyone who would be able to provide you with more specific information, but feel free to re-apply again in a couple of months if you'd like.
én: - all right ..but i just don't know what part of my application should be improved for a new application until i don't know the reason of refusal"

Ezekután nyitottam egy "problem ticket"-et az OANDA belső rendszerében, összefoglalva a problémát és további részleteket kértem, kihangsúlyozva, hogy ha semmilyen részletet sem kapok akor azt diszkriminációnak fogom értelmezni mert amúgy tudomásom szerint minden feltételt telesítettem és nem gondolom, hogy indoklás nélkül kellene visszautasítaniuk.
A "ticket"-emet 5 percen belül az OANDA lezárta.

"Thank you for contacting OANDA.
With regards to your account denial: your application was received but it had not been approved. This was a business decision that has been made. If you'd like, you may register for an FXTrade account in the future.

Kind regards,

OANDA FXTrade Team (OC)"

Innentől már komikusnak éreztem a dolgot persze közben szörnyen dühítő is volt. Ezek után már akor sem nagyon érdekelne a cég ha hajlandó lenne számlát nyitni nekem.
A gond csak az, hogy az OANDA-hoz hasonló feltételekkel működő céget forex-re eddig nem találtam tehát nem nagyon tudok jó alternatívát.

Nem igazán értem, hogy az OANDA-nak miért jó ez az újfajta viselkedésmód.
Sajnos én sem látok a színfalak mögé csak találgatni tudom a lehetséges ám valószínűtlen okokat:
- régóta van demo számlám és sikeresen kereskedtem vele (bár sosem csináltam skalpolást vagy hasonló általában nem kívánatosnak tekintett kereskedést) --> az OANDA-nak az a jó ha sikeres vagyok mert akkor ők is többet keresnek rajtam
- a kérdőíven 0-25 000 $ -os jövedelmet jelöltem (esetleg kevésnek találták bár a követelményeik között ez nem szerepelt) --> ha ez a probléma akkor sem érdekük ezt a tényt elhallgatni
- valamelyik elküldött dokumentum nem felelt meg nekik --> ha ez a probléma akkor sem érdekük ezt a tényt elhallgatni mert egy korrekcióval ez javítható lenne

Elvileg nekik csak érdekük fűződik ahhoz, hogy minél több "normálisan" kereskedő ügyfelük legyen és segítsék őket a számlanyitásban. Valami nagyon nem stimmel most az OANDA viselkedésével.

Ha van bármi hasznos infótok, hasonló tapasztalatotok az OANDA-val akkor kérlek osszátok meg velem. Továbbá ha tudok ajánlani az OANDA helyett, általatok jónak vélt céget forex-ezésre akkor a tanácsaitokat szívesen veszem.

Köszönöm és sok szerencsét azoknak akik OANDA számlát szeretnének nyitni !

Barnabus

u.i.: teljesen ellentétes tapasztalataim voltak a brit GFT-vel. Ők tudják, hogyan kell foglalkozni egy leendő ügyféllel. Sajnos az ő kondícióik és az általuk is használt MetaTrader nem az ami nekem megfelelő.
Mi az amiben az Oanda olyan jó, hogy azt más cég illetve platform nem tudja? A kötésmennyiségre vagy a spreadokre tippelek! Kötésmennyiség korlátozás ha jól emlékszem nincs a Marketivánál sem. Spreadben az Oandánál jobbat nem kapsz.
Amúgy én az Oandától igazoltam át az Alparihoz, aminek egyetlen oka volt, mégpedig az, hogy a Metatraderbe pénzért adtak adatokat. Céges számlát nyitottam, és semmibe nem kötött bele az Oanda.
Viszont azt ne felejtsd el, hogy akárcsak a bankok, úgy ők sem kötelesek semmit indokolni, azzal kapcsolatban, hogy mi az elutasítás oka.