Idézet:
smk eredeti hozzászólása
Még egy pár kérdésem lenne Moneybookerssel kapcsolatban: nyitottam egy MB számlát USD alapon. Mikor, és mekkora devizakonverziós díjakra számíthatok a következő folyamatoknál?
1. Ftot utalok MB (USD) számlára
2. USDt utalok valamelyik bróker számlára
3. USDt utalok vissza az MB számlára
4. USDt utalok magyarországi saját deviza számlára
5. Ftot utalok magyarországi Ft számlára
Írnak valami 1.99%ot, meg olvastam valahol 0.4%ot is...
Jól sejtem hogy 1. és 5. esetben is levonnak 1.99%ot (tehát, hogy középárfolyam +/- 1.99% a vételi, és eladási árfolyamuk)?
Mégegyszer elnézést kérek az Offért, és kösöznöm a válaszokat!
üdv,
SMK
|
Akkor a kérdéseidre sorban a válaszok:
1. MB pénzbetét 0 költségű, de a valutaváltás HUF-ról USD-ra a banktól függ tehát tőlük kell megkérdezni(MB-nél asszem a Commerzbank). Egy a lényeg, hogy mindig abban a devizanemben kell az utalást megtenni amivel reggeltél az MB-nél!
2. Itt mivel már USD-t utalsz, ha a brókernél a számlád is USD-ben vezetett váltásköltség nincs. Tehát fontos, hogy a brókernél és egyéb helyeken igyekezz a számláidat ugyanabban a devizanemben vezetni. Ha más a devizanem akkor a brókercégnek a bankja fogja az átváltást végezni, tehát a költséget ők tudják. Alpari esetén ez a Barclays Bank. Az MB költsége 1,8 euró ha pénzt veszel le a számládról.
3. MB költség 0. Ha a devizanemek egyeznek akkor átváltási költség 0. Asszem a pénzkivétel az Alparinál olyan 15 font körül van (amit naná, hogy bank nyel le ismét),
4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség.
5. Normál átutalási költség amennyi az indítóbanknál csapódik le(gőzöm sincs mennyi, mert bankfüggő), fogadó banknál 0.
Amúgy itt egy képecske, az MB költségekről.