Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-03-14, 09:24   #954 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.373
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
ademfire eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Még új vagyok itt,először is köszönet HWTradernek és Sidius-nak a rengeteg építő hozzászólásért,valójában itt eddig többet tanultam a fórum olvasása közben mint eddig összesen.Megpróbálok majd ezután én is aktív lenni,jó kis társaság jött itt össze úgy látom.
Lenne egy dolog amit mindenképp le akarok tisztázni magamban és örülnék ha segítenétek.Tulajdonképpen a kockázatkezelésről van szó.Leírom én hogy gondolom,aztán ha jó,erősítsetek meg,ha nem,akkor javítsatok plííz.
Szóval tegyük fel van 50000 USD-m egy számlán és nyitok egy 1 lot-os,azaz 100.000 egységes EURUSD poziciot,100:1 tőkeáttétellel,akkor ugye a lefoglalt margin 1000 USD.
Tehát 1 pip értéke 10 USD ha jol számolok.Ha betartom a 2%-os szabályt,akkor maximum 100 pip-re tehetem a stop-ot,ugye?
Vagy csökkenten a pozicioméretet mondjuk 0.5 lot-ra és akkor egy pip 5 usd,de akkor már tehetem 200 pip-re a stop-ot...Jól látom?
Üdv a fórumon!

Így van. A kockázatodat kétféleképpen tudod a kívánt szinten tartani! Vagy a maximum pipet tartod, vagy a pozíciót csökkented. Az előnye és a hátránya mindkettőnek megvan. Én személy szerint alapból a másodikat alkalmazom mivel egy tisztességes technikai kereskedőnek inkább egy adott technikai szint határozza meg a stopot, és nem a pipszám. No persze nem kizárt, hogy a kettő egybeesik. Tehát ha választanom kell, az 1 lot/100pip és 0 technikai védelem vagy mondjuk a 0,5 lot/200 pip és védelem egy csúcs vagy alj alatt ami ráadásul egy nagy kerek szám mögött is van, biztos, hogy az utóbbi mellett voksolok.