Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-05-02, 21:33   #23 (permalink)
Kamionos
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
kmisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem mind arany, ami fénylik…

Csúnya zuhanás volt látható az arany grafikonján, ami bár visszapattant egy támaszról, de vélhetően nem ez a vége. Persze nem volt művészet megjósolni. Minden rally után jön egy korrekció.

Az viszont már kevésbé ismert, hogy ezen az áron már az aranybányák nagy része veszteséges. Hasonlóan esik is a legtöbb bányapapír, ETF is.

Az okot jól elmagyarázza a http://fundman.blog.hu/2013/05/02/arany-eso

Mi lesz, ha a sok kisbefektető is felébred, bepánikol, s elkezdi eladni az mlm-ben felvásárolt aranyát, amit a jutalékra éhes ügynökök a válságban a nyakukba sóztak?
Éppen a kitermelési költség miatt nem zuhanhat nagyot az arany, úgy, hogy tartósan ott is maradjon. Adja isten, hogy beesik még vagy 3-400 dollárt, mert akkor igen jó long beszállók lesznek.
Úgy rémlik, hogy tavaly 1100 dolcsi volt unciánként a kitermelési költség és 2015-re 1500 dollár lesz. Most valahol a kettő között.
Ha még tovább esne az ár, akkor egyre több aranybánya bezárna és ezzel máris csökkenne a kínálat, ami felhajtja az árat. Tudom, ezek alap dolgok, de van, hogy az ember elveszik a részletekben.
Egy link, amit érdemes megnézni:
http://elliottwavepredictions.com/wp...y-5-12-121.png

Elliott ügyben már jó ideje csak őt figyelem.
1 évvel ezelőtti előrejelzés. Nem láttam sehol ilyen pontosat. Ő azt mondja, hogy 1350 után új csúcs. Osztom, azzal, hogy én még elképzelhetőnek tartok egy újabb eső hullámot. Ezüstön 20-as értékig. Aranyon kevésbé látszik meddig. Minden elemző az inflációval jön. Mivel nem úgy néz ki, hogy az a közeljövőben elszállna, így az arany sem fog emelkedni.
Ez (már bocsánat) egyszerűen szűk látókörű ostobaság.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel