Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-05-03, 07:42   #24 (permalink)
kmisi
Kitiltott
 
Csatlakozott: 10-02-08
Hely: Kecskemét
Összes hozzászólás: 393
Hírnév szint: 0
kmisi már nem kispályás.kmisi már nem kispályás.kmisi már nem kispályás.kmisi már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Éppen a kitermelési költség miatt nem zuhanhat nagyot az arany, úgy, hogy tartósan ott is maradjon. Adja isten, hogy beesik még vagy 3-400 dollárt, mert akkor igen jó long beszállók lesznek.
Érdekes gondolatok.

Természetesen én sem vagyok aranyszakértő, de inkább további esésre fogadnék új csúcs helyett.

A legutóbbi rally után 22 éves korrekció következett, az arany ára pedig harmadára esett vissza. Most kísértetiesen hasonló helyzet alakult ki, mert a válságban mesterségesen gerjesztették a keresletet a biztonságosnak hírdetett aranybefektetésekbe. S amikor már a cselédlány is aranyat árul, az Kostolany szerint biztos jele a korrekciónak…

A kitermelési költség fontos tényező. Ha a válság után tovább csökken a kereslet, mert a befektetők áthelyezik a pénzüket, csökken az ár, több bánya veszteséges lesz. Azok maradnak életképesek, amik könnyen kitermelhető helyeken és az átlagnál is olcsóbban kielégítik a valós ipari és egyéb szükségletet.

Így a kereslet és az ár is normalizálódhat egy jelenleginél alacsonyabb áron egy újabb válságig.

Ja, és még valami: ha megnézzük a tőzsdeindexek és arany, valamint a lakásárak és arany grafikonját, mindkét esetben azt látjuk, hogy a görbe kitört az eső trendcsatornából. Lehet, hogy vége a válságnak, s kezdenek a pénzek részvényekbe, ingatlanokba visszaáramolni?

Na, majd meglátjuk...
kmisi nem elérhető   Válaszol idézettel