Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-03-16, 22:04   #6 (permalink)
P Péter forexegyetem
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
Hírnév szint: 3
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Exclamation

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ha jól tudom, Pintér Péter a fő előadó, youtubeon van egykét videója is.
amúgy meg 65% profit NEM feltétlenül jó\ pl. 1:500-as tőkeáttéttellel? az úgy lófasz. 288% 3 nap alatt? mekkora kockázatot vállaltak? maximális lebegő drawdown?
Elhiszem én a 288%-ot 3 nap alatt, de biztos vagyok benne hogy irreális kockázatot vállaltak, vagy hazudtak. 288%-ot csak 2,5-ös tőkeáttéttel is közel 14 ezer pip. Ilyen rövid idő alatt szerintem ez lehetetlen.
Megpróbálok első kézből válaszolni a felmerült kérdésekre.

+65% nekem elegendő volt. A hallgatók sem voltak elégedetlenek, pláne akik velem együtt tradelték, azoknak ingyen volt a tanfolyam.
Nem egy ilyen esetről tudok, de biztos csak szerencsénk volt...
És ez a szerencse hál Istennek minden hézten megismétlődik sokunkkal
Igaz hogy közben az ember az oktatásra koncentrál és nem tud teljes figyelemmel lenni a tradekre, de azért meg szoktam próbálni a tőlem telhetőt átadni...
Kockázat: a tőke 5%-a, az első tradben.
Utána pedig szinte nulla.

MAximális lebegő drow down: ezzel a stratégiával nem igen beszélhetünk ennek a túlzott mértékéről, hiszen további pozíciónyitások csak akkor vannak ha csökken a kezdeti kockázat. Tehát a tőke SOHA sincs indokolatlanul magas kockázatnak kitéve.

Tőkeáttétel: az élő kereskedési számlán, amin évek óta tradelek 1:200.

A stratégia nem veszi figyelembe a tőkeáttételt, tehát ennek a mértéke teljesen lényegtelen az én szempontomból.
A rendszer lényege a szigorú kockázatkezelés, a trendek követése, és a tradekben megtalálható "üzleti lehetőségek" maximális kihasználása.

Hozam nagysága:
tegyük fel hogy kiutalok a devizaszámlámra 100.- usd-t.
tradelek egy hónapig és sikerül megdupláznom az összeget.
A hónap végét 200.- usd egyenleggel zárom.
Mennyi pénzt kerestem?
Ha 100.- usd-vel indítottam, és lett belőle 200.- usd, akkor feltételezem hogy a legtöbb olvasó rávágja hogy 100%. de lehet hogy rosszul számolok, akkor javítsatok ki...
kinek lenne elég ez?
Feltételezem hogy mindenki örülne neki!

HA azt mondanám hogy a 100.- usd-vel nyitott számlán 500szoros tőkeáttétel van és ez a számla valójában 50, 000.- usd-s számlát jelent és azon csináltam 100.- usd profitot, akkor felfoghatom úgy is hogy egy igazi lúzer, egy szerencsétlen flótás vagyok, mert csupán 0,2% profitot csináltam egy hónap alatt!
De hát az kevesebb mint az éves banki kamat!!!
Felvetődik hát a kérdés?
Ha valaki havi szinten megduplázza a számlaösszegét, az nem sikeres devizakereskedő???
Kérném hogy gondoljuk át a válaszokat, és vonjuk le a konklúziót...

Természetesen mindenkinek más a hozam elvárása.
Javaslom hogy mindenki nézze át a tavalyi év kereskedésének az eredményét, és annak fényében mondjunk ítéletet éves, havi, heti és napi hozamok tekintetében.

Igaz, vagy hazugság?
erre nem kívánok választ adni, de az a közel 80 fő, aki végignézte, és egyesek akik le is kereskedték a lehetőségeket velem együtt, azokban erre a kérdésre a válasz valószínúnek tartom hogy egyértelmű...
HA nem igaz amit minden tanfolyamon megcsinálok, akkor az sem igaz hogy működik a stratégia.
Ha nem működik a stratégia, akkor hogyan tudok ezzel sikeres lenni több mint 4 éve a devizapiacon?
Ha nem működik, akkor hogyan van az hogy kezdők és haladók egy idő után egyaránt sikeresek ebben?
Ezek a kérdések gondolom sokakban felvetődnek..

...ja, és lehetetlen NEM létezik, maximum olyan dolgok amiket az ember a pillanatnyi korlátai következtében nem tud elképzelni.

Remélem tudtam választ adni a felmerült kérdésekre.

Üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel