Sziasztok!
Szeretnék pár dolgot kérdezni, amit nem sikerült magamban tisztáznom hosszas agyalás és olvasgatás után sem:
1
HWTrader: "...stoppomat azonnal BE-be mozgattam..."
Ilyent több helyen olvastam, de nem sikerült megfejtenem, mit takar a BE rövidítés... Megmondanátok?
2
PPZ kereséssel kapcsolatban is kérdeznék:
http://forum.tozsde.hu/attachments/k..._d0909_ppz.jpg
HWTrader rakta fel ezt a grafikont 2009-09-20án.
A rajz alapján nem egyértelmű, hogy hogyan határoztan meg az alsó PPZt. A nyilacskával jelölt minimumok / maximumok nagy része jócskán kilóg a bejelölt területről. (balról a 2., 5. nagyon, de a 3. és a 6. is kilóg kicsit). Ha akkora PPZt rajzolnék, ami teljesen befedi ezeket a maximumokat, akkor szinte az egész grafikont beszínezhetném...
3
PPZ+szélsőérték meghatározásnál milyen árfolyamot veszel figyelembe? A legszélső értéket (a legkisebb/legnagyobb értéket, ami az adott időszakban kötöttek)? vagy valami tipikus értéket, ami szélsőérték környékén tipikus árfolyam jellemző volt?
4
PPZ fontosság meghatározást is próbálom magamban definiálni. Erősítsetek meg, hogy jól gondolom e:
Annál fontosabb a PPZ
- minél több szélsőérték volt az adott árfolyamon
- minél fontosabb szélsőérték volt az adott árfolyamon
- minél inkább kiegyenlített a szélsőértékek iránya
(hasonló mennyiségű minimum, és maximum volt az adott áron)
Annál fontosabb egy szélsőérték
- minél hosszabb ideig volt szélsőérték
- minél jobban kiemelkedik abban az időszakban, amikor szélsőérték volt
- minél kevésbé régen volt
5
A következőn agyaltam. Feltételezem, hogy a PPZk a humán kereskedők szokásai miatt alakulnak ki. Nézegetik, hogy régebben honnan fordult az árfolyam, szeretik a kerek számokat, meg ilyenek.
Nem elképzelhető, hogy a kevésbé fontos párokat nagyobb aránybn kereskedik robotok, hogy az árfolyamok közötti egyensúlyt fenntartsák?
pl CADCHF/USDCHF*USDCAD = 1
Mind a három devizapár próbál kerek árfolyamnál fordulni PPZnél fordulni, stb. Viszont ha USDCHF, USDCAD erősebb, mint CADCHF, akkor ez utóbbit az előbbi kettő csak dróton rángatja... Igaz lehet a sejtésem, hogy a gyengébb devizapárok esetén sokkal kevésbé működnek a kerek árfolyamok, PPZk?
üdv,
SMK