Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása
Szia SMK!
BE:Break Even ha jól tudom. Amikor 0-ba helyezed a stopod.
A PPZ szerintem azért nem ennyire nem bonyolult. Egy zónát képzelj el ,amiben keressük a gyertyajeleket. D1.-en és W1-en keresendő sűrű zóna, ami sokszor volt támasz, és ellenállás is. Ha magában foglal kerek számot az jó. .Azután jöhet a fibo, trendvonal és az ma-k.
HWTrader chartján jól látszik ,pl a felső PPZ-nél az első lefelé nyílnál milyen határozottan ,jó nagy tüskével hirtelen visszanyomták az árat. Ez árulkodó szint.
Ahol pedig sok ideig háború folyik, az is ugyanúgy. Ezekből áll össze egy erős PPZ.
Én személy szerint úgy gondolom , hogy a PPZ amúgy is onnantól van igazán megerősítve, amikor kialakult egy PA gyertya benne. Különben akár rakhatnánk csak úgy egy megbízást is bele...
Lehet , hogy valakik csinálják is így , én itt ezt tanultam, erről tudok véleményt mondani.
Üdv:
Fxp
|
SMK,
Ennel jobban en sem tudom osszefoglalni a PPZ es a gyertya szignalok lenyeget.
Fogd fel ezt ugy hogy belepoket keresel a piacra ott ahol a legnagyobb eselyed van arra hogy az altalad vart iranyba haladjon az ar.
Erre millio es egy modszer van, a leghatasosabbak tamasz es ellenallasra alapulnak.
A PPZ nem mas mint egy teruelt, ahol jelentos rekaciok tortentek a multban. Ezt parositjuk egy fordulot vagy folytonossagot jelzo gyertyaformacioval.
Ne torekedj matematikai pontossagra. Ha ranezel egy heti grafikonra es latod hogy az ar adott szinteket letesztelt alulrol es felulrol is, akkor talaltal egy Price Pivot Zone-t vagy hivhatod ahogy tetszik.
A lenyeg az hogy ezekre a szintekre koncentralsz es ha latod hogy egy szep nagy Pinoccio, elnyelo vagy mas gyertya kialakult, esetleg mas egybeeso tenyezokkel (Oszcillator divergencia, mozgo atlag erintese, stb), akkor nagyobb eselyed van legalabb egy rovid tavu mozgasra az iranyodban.
PPz-t rajzolni talan inkabb muveszet, mint tudomany ezert nagyban szubjektiv. Ezt kimondva, hozzateszem, hogy kello gyakorlas utan, az altalad rajzolt PPZ hasonlo lesz az enyemhez, mivel mindketten a kiugro, minel egyertelmubb zonakra koncentralunk.
Remelem segit egy kicsit,
HWT