Idézet:
weisch eredeti hozzászólása
Kedves Sidius!
Jók a hozam elvárosról irt gondolataid! 1:2 1:3 stb a második szám nem biztos.
Természetesen és is tudom ezt. Te már régebb óta kereskedsz ugy látom mint én. Mondhatnám talán zöldfülü vagyok hozzád képest... de engedd meg hogy leirjam a gomdolatomat. Rosszul látod Péter (forexegyetem) stratágiájának a lényegét.
Nem azzal fogod keresni a sok pénzt, hogy ilyen célárakat határozol meg és csak abban gondolkodsz. Itt ebben a stratégiában más a lényeg nem ez. (persze ez is).
A lényeg abban rejlik, hogy megpróbálsz egy trendet ugy meglovagolni, hogy ne legyen benne kockázatod. Tehát az itt oly sokszor emlitett 2%-os szabály sincs benne mint kockázat. Miért is jó ez? Hát nyilván azért, mert ha nincs már valamiben kockázatod akkor nyithatsz egy másik tréde is és ha már abban sincs kockázat akkor nyithatzs egy harmadikat is stb. stb. Igy soha nem lesz nagyobb a kokázat szinted mint amit Te magadnak meghatároztál és mégis sok poziban benn tudsz lenni.
A magyar piac meg felejtős. Péter sem meg a hallgatói sem a magyar piacon trédelnek.
üdv werisch
|
Kedves weisch!
Szeretném, hogy eloszlassunk egy félreértést! Én nem kérdőjeleztem meg Péter stratégiáját egyetlen egyszer sem! Egyrészt, mert nem láttam a stratégiáját, és amit nem látok arról ugye nem nyilatkozom, másrészt viszont az itt elejtett néhány mondatból arra következtetek, hogy valamiféle trendre épülő pozíció építő módszer lehet aminél simán el tudom képzelni, hogy komoly pénzeket lehet vele keresni. Említettem én is az előző hozzászólásomban, hogy mint spekuláns (pontosabban fogalmazva, mint rövid távú spekuláns) én nem építek nagy pozíciókat, de azt is leírtam, hogy egyébként viszont igen, de azt lényegesen hosszabb távon, és természetesen én is trendkereskedéssel. Nagy induló trendekre vadászom, és még az is lehet, hogy párhuzamok is vannak Péter stratégiájával. A Dukascopy számlám ezt a célt szolgálja. Pici adalék, hogy mennyire hiszek a hosszú trendek meglovagolásában, hogy amikor Usd/Zar tavaly egyértelművé tette, hogy ő bizony nem akarja már azt a 10,0000 feletti árfolyamot akkor én meg is shortoltam 9,29.. akármennyin (bocs de a pontos számoknak utána kellene néznem). Építettem is a pozíciót, és csak azért nem tudtam benne ülni vagy fél évig, mert kivágták a stopomat július körül. Így is azért 8,2500 felett záródtam egy kicsivel, bár nyilván jobb lett volna valamikor ősszel 8,0000 alatt, de hát így alakult. Ezt csak azért írtam, hogy nem áll távol tőlem a hosszabb pozinyitás és az építés.
Vita abban volt (sőt vitának sem nevezném), hogy a %-os kockázatkezelés meghatározás felett eljárt az idő vagy sem, valamint szükség van e találati arány vizsgálatra vagy sem. Péter bemutatta a szemléletét, amivel én nem értettem egyet, azon egyszerű oknál fogva mert az én rövid távú spekulatív kereskedési stílusomban (ami manapság jellemzően swing, vagy daytrade az esetemben) nagyon fontos. De nem az egyedüli üdvözítő út, ezt elismerem, mindössze egy út, amin én járok.
Talán jó példa erre HWTrader kereskedése, ami egy módszer, amit ő képvisel, itt a fórumon.. Ami egyébként jó út, mert borzasztóan egyszerű és eredményes, és viszonylag könnyen elsajátítható. Viszont nyilván nem Péter útja és nem is az enyém, bár ebben is van hasonlóság közöttünk. Én is használok gyertyaalakzatokat, és szeretek kerek értékeknél akcióba lépni. Viszont nem használom az olyan típusú PPZ-ket, amit HWTrader, mert nekem kicsit szubjektívebbek, mint a kerek számok. Persze ez nem kritika részemről! Ami működik, az működik, ami hosszútávon működik, az meg nagyon jól működik!
Amúgy igazad van, a magyar piac felejtős! Én sem kereskedek ott 2006 fekete szeptembere óta. Jó kis játszótér volt az, de ma már sajnos tényleg csak „játszótér”.
Ja még valami az egyik előző hozzászólásodhoz asszem a 31-es. De igen fel kell tenni azt a bizonyos kérdést, nem olyan nagy baromság az! Nem a kérdés ott a lényeg, hanem a válasz. A profi jól válaszol rá, aki nem az meg csak hadovál, vagy kikerüli. Péter megadta a válaszát rá, és a válasza szimpatikus volt, legalábbis számomra. Persze kinek a pap…….
Amúgy nem irigyellek az építőiparral kapcsolatban, ha azzal foglalkozol ma is. Manapság vagy nagyon bátornak kell lenni benne, vagy nagyon kitartónak, és hinni a szebb jövőben! No ez utóbbi két szó nincs ám szervezethez kötve……