Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-03-27, 08:56   #54 (permalink)
ALTERMAN
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Jegenye kérdése minden stratégiára nézve jogos!
Én sokszor erre a kérdésre nem kapom meg a választ,minden másra persze igen.
Igazából én egy minden tick elmozdulást figyelembe vevő 10 éves ,0 hibás chartot tartalmazó tesztet szeretnék mindíg kérni,de sosem kapom meg.
Az indok pld 1:"nem lehet leprogramozni."
Válasz:ha tanítani lehet egy stratégiát,mert nem tartalmaz szubjektív elemeket,(ha tartalmaz,akkor nagyon kevesen fogják tudni alkalmazni,mert tehetség kell hozzá,sokszor egy személyre szabott a stratégia)-akkor le lehet programozni,tele van magyarország is,és a világ is programozókkal.
2:" nem lehet tesztet csinálni,mert a "változó piaci környezet miatt csak max pár hónap,vagy év tesztelhető,mivel a jelenlegi környezet a fontos."
Válasz:a jövő piaci környezetét senki sem ismeri,úgyhogy a stratégiának ezerféle környezetben kellesz megállnia a helyét!Ezért ha az egyetlen egy lerajzolt környezetben nem működik(ami a múltbeli környezet)akkor hogyan várjuk el azt,hogy a jövőbeni számtalan variációban működjön,különös tekintettel,hogy akár olyan is lehet a környezet a jövőben,mint amilyen az elmúlt 10 évben volt!?

Én ezen válaszokat szoktam adni a kifogásokra NAGYON röviden.
Persze ez nem azt jelenti hogy nincs ilyen tesztje az adott iskolának,így elnézést kérek Pétertől,lehet hogy neki van,de hűen magamhoz,és elveimhez,ezt meg kellett jegyeznem!

ALTERMAN