Idézet:
ALTERMAN eredeti hozzászólása
|
Csodálkozom, hogy tapasztalt emberek ekkora baromságokat képesek kitenni ide, hogy a tapasztalatlanokat hülyítsék.
Nem hiszem, hogy ennek az oldalnak az lenne a lényege, hogy bizonygassuk, meg tudunk nyitni egy FXCM-es demoszámlát 100.000 USD-vel, amin benyitunk 50 meg 100 lot-os pozikat, 0 money managementtel, és nyitva hagyjuk az örökkévalóságig, mondván, hogy "majd kézzel zárunk", majd pedig ha jó nagy pluszban vannak, akkor meg kitesszük ide.
A kezdő forexes még meg is kérdezi hogy: "ez élő számla?"
Persze, nyilván élő számla, mi más lenne...
Uraim, mi értelme egymást ilyenekkel hülyíteni?
Ennek semmi értelme!
1. A Földön ember nincs aki megnyit egy 100.000 USD-s számlát, amin benyit összesen 750(!) lot pozíciót, a szélrózsa minden irányába.
2. Nincs olyan ember, aki ilyen pénzekkel, gyakorlatilag stopok nélkül nyugodtan tudna aludni.
A legtöbben párszáz dolláros pozíciók nyitva hagyásakor sem nyugodtak még stopokkal sem, nemhogy anélkül!
3. Mi a franc értelme van a március 2-án megnyitott demo számlát mutogatni a profit faktor vagy a payoff miatt, ugyanazon hó végén, amikor egy árva pozíció sincs rajta lezárva?
4. Mi a célja annak, hogy egyáltalán ilyen számlatörténetek kirakására késztetést érez egy kereskedő?
Gondolom ez az ezredik ilyen próbálkozásos demoszámlád ami nem nullázódott le, és most tök jól áll az egyenlege, amit lehet mutogatni.
Ezeken - tapasztalatom szerint - a kezdők az első, de max. a második évben már túl vannak.
Majd kíváncsi lennék ugyanennek a demoszámlának az 1 év múlva elért eredményére, hozamgörbéjére, Drawdown-jára, stb.
De leginkább az érdekelne, hogy miként élnéd meg emberként, ugyanezt a kereskedést ÉLŐ számlán, ugyanekkora egyenleggel és pozíciókkal!? ...sehogy...
De gondolom azt sosem fogjuk meglátni, mivel még a kivonaton is csak az FXCM logóját hagytad fenn a bal sarokban, és minden más infót alaposan ki photoshop-oztál.
"Ennek itt pedig 32011 a payoff-ja!"
Vagy nem teljesen tiszta hogy miként kell payoff-ot számolni, vagy valami más igen komoly képzavar lehet a túloldalon!
Az ember azt hinné, hogy akik képesek időnként értelmes hozzászólásokat kitenni ilyen helyekre, azok adni szeretnének valamit az olvasóknak, de most úgy érzem hogy átment ez a dolog EGOISTA magamutogatásba.
Pláne, nagy a felelősség a részedről (aki azt állítja, hogy Isten tudja mióta kereskedik), mert nyilván emiatt az emberek hallgatnak a szavadra.
Csak remélni merem, hogy ezt élőben nem csinálja meg senki a saját számláján, még tized ekkora méretekben sem.
Ez az egyenes út a gyors elszegényedéshez és a teljes számlavesztéshez, amiből megszámlálhatatlan példát láttam már a múltban.
Erre mondom én azt, hogy kizárt dolog megtanulni a kereskedést a netről (annak ellenére, hogy természetesen minden rajta van), mert nem tudod szűrni a hiteles infókat, meg a valótlan, és érdemtelen dolgokat.
Megdöbbenve láttam a demoszámla kivonatodat, valamint olvastam a hozzászólásodat, azt hiszem jó eséllyel itt utoljára.
A szakmai kommentemet le sem írom, mert nem hiszem hogy szalonképes lenne.
Ha ez a fórum is erről szól, akkor nem sok értelme van az egésznek.
Persze ez csak egy privát vélemény, és nem sértésnek szántam, de úgysem fogod másként értelmezni.
Ha én tennék ki ilyen dolgokat a fórumra, akkor én sem várnék más reakciókat...
Amúgy sok sikert mindenkinek, aki ilyen álmokat kerget!
…csak tudni kell hogy a valóság az teljesen más!