Idézet:
Gio eredeti hozzászólása
Szia Alterman!
Had tegyek fel nehany kerdest:
Te milyen idösikon elemzel es hogy hatärozod meg a belepeseidet? Milyen szignälokra nyitsz? Es milyen kezdeti kockäzattal?
Üdv: Gio
|
Szia Gio!
Jó kérdések!
Erre először is meg kellene kérdeznem,hogy elyik stratégiáról/számláról érdekődsz?
Nekem egy számlához egy stratégia tartozik,és soha ! nincs közöttük átkötés!
A fő számlámon,mint ahogy azt már több blogban is irtam(lehet hogy valaki olvasta) 1:10 es tőkeáttét a MAXimum amit vállalok!
Ezen van a legnagyobb összeg,amit kereskedésre fordítok.
Ezen kívül a funda számlámon,amin fundamentális elemzéssel nyitok hosszabb pozíciókat 1:5-1:10 -es tőkeáttétnél nincs nagyobb kockázat!
A scalp számlámon 1:50 szeres a tőkeáttét,de néha nagyobb.
Ezek mind különböző stratégiák,és különböző mm -el vannak alkalmazva,amelyek sorosan összefüggenek a stratégiával,annak profit faktorával,relatív DD -illetve MAXIMUM DD-
adatokkal.
-Ami fontos még,bár nem a leg lényegesebb a -találati arány- elemzésével.
Ennyit a kockázatokról.

Az idősík elemzés,illetve signálok, stratégiától függenek természetesen.
Az itt közzétett kötések egy új,nagy kockázatú komplex stratégia kötései,amit nemrég fejlesztettem ki,egy egészen ritkán alkalmazott mm-el,ami elveiben teljesen eltér a szokásos pénzkezelési elvektől,szokásoktól.
Ezt csak nagyon kevesen alkalmazzák a világon,és nagy fegyelem,gyakorlat,higgadság,és tapasztalat kell hozzá!
Ezért ezt nem ajánlom magyarországon senkinek.
Ezen stratégiánál a signálok részben fundamentális iránymutatásból,részben technikai kép alapján "generálódnak",de mint ahogy már más fórumokon is megemlítettem én nem terjesztek stratégiákat a neten ,sem pénzért,sem máshogyan!

ALTERMAN