Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-03, 15:51   #127 (permalink)
basa69
Új tag

basa69 logója

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
basa69 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Az egómat letettem.

98-tól tőzsdézem. Első alkalom, amikor hallottam arról, hogy Péterék oktatnak, kb 3 éve volt. És büszkén mondták, hogy már 5 éve tőzsdéznek és milyen sikereket értek el.
Én akkor úgy voltam vele, hogy mindent amit a tőzsdéről tudok saját magam gyűjtöttem össze tapasztalat árán. Soha semmilyen oktatáson nem vettem részt, most miért tenném. Mit akar tanítani nekem az, aki nem látta az orosz válságot, nem tőzsdézett a brazil válság alatt és még szeptember 11 bekövetkeztekor sem tőzsdézett.
Nem is mentem el az oktatásukra. Azt mondtam, hogy majd ha egy komoly esésben is bizonyítják, hogy talpon tudnak maradni, akkor elmegyek és megnézem magamnak őket.
Most februárban erre sor került. Letettem az egómat és elmentem a forexes tanfolyamra, mint "kezdő". Úgy voltam vele, hogy ha nem hallok semmi értelmeset, akkor felállok visszakérem a pénzem és lelépek.
Megdöbbenve kellett tapasztalnom, hogy mondtak nekem is sok olyan dolgot, amivel én eddig nem foglalkoztam (pl: mentális napló).
Az én tapasztalatom az, hogy teljesen reálisan mutatják be a tőzsdét, bár abban nem teljesen értek velük egyet, hogy a részvény biztonságosabb mint a forex (márcsak azért sem, mert komoly történések esetén a legnagyobb cégek részvényei is a tőzsde másnapi kinyitásakor úgy tudják átugrani a stopjaidat, hogy öröm nézni, ez szeptember 11-es keserű tapasztalat).
De visszatérve arra, hogy érdemes-e elmenni a tanfolyamukra vagy sem.
Ami nagyon tetszett, hogy nem azt mutatták be (és itt ne érts félre Alterman, akinek a hajója a leggyorsabb a galaxisban), hogy hogyan kell irreális kockázatokat vállalva hatalmas összegeket keresni. Mert lehet, hogy gyors az a hajó amit itt bemutattál de, hogy egy kezdő nem képes vele az első csillagot sem elkerülni az biztos, sőt egy rutinos pilótának is álmatlan éjszakákat okozna a 100.000$-os számlán 1 pip elmozdulásnál 1.000 $ ugrálás a számla értékében. Főleg úgy hogy nincs értelmes stop berakva mondván, hogy majd kézzel zárja a pozit. Ez tényleg úgy van ahogy írtad erre ma én nem ismerek személyesen senkit, aki kis hazánkban kisebb infarktus nélkül képes lenne (saját pénzzel, éles számlán).

Náluk a fő téma ez volt: hogy tudod megőrizni a tőkédet úgy, hogy maximális számú lehetőséget adj magadnak a pénzkeresésre?

Tehát azoknak tudom javasolni, hogy vegyenek részt a tanfolyamaikon, akik nem a szent grált keresik, és nem két hónap alatt akarnak milliárdossá válni a nulláról egy 100-$-os számlával, hanem akik rendelkeznek legalább 5000-$ szabad vagyonnal, amit felhasználva rendszeres munkával, el akarják érni a pénzügyi függetlenséget, és ehhez hajlandók tanulni olyanoktól akik ezt meg tudják mutatni.
basa69 nem elérhető   Válaszol idézettel