SZia,
Én már annak is örülök, és szerintem igazi eredménynek számít, ha páran ide leírjuk hogy mennyire fontos a tradenapló, a mentálisnapló, és ezt megismétlik velem együtt tapasztalt rókák, és ennek kapcsán végre néhányan komolyan veszik a naplózást.
Ha csak 1 embernek ettől sikeresebbek lesznek a tradjei, már megérte időt fordítani erre a fórumra.
"
Találati arány"
Azért azt ne feledd hogy az általam használt stratégiában soha nincs céláras lezárás! Csak stoppal zárok pozíciót, már több mint 3 éve.
ERGÓ az 50%-os szint éppen ezért számít jónak, sőt
célnak az első időben.
Teljesen egyértelmű hogy kevés számú tradeben a TA kevesebb lesz mint 50%, ez teljesen biztos.
Tudod hogy látom ezt a hallgatóimnál?
Először 30/70 a nyerő/vesztő, aztán ez folyamatosan növekszik, amíg eléri az 50/50-et.
Azok akik már néhány száz traden túl vannak és rendesen naplóznak, pontosan kiszámolnak mindent a belépésnél, és megértették a kiszállási stratégia elemeket (melyekből lényegesen több van, mint a beszállásiak! ), azok kb 45% nyerő/55% vesztővel dolgoznak.
Ezek az emberek igen sok pénzt keresnek ezzel a stratégiával, mert ennek a rendszernek a lekle nem ez, hanem az aránytalanul nagy mértékű nyerő pozíciók nagysága, a
vesztőkhöz, ill. a kezdeti kockázatokhoz képest.
De nem kívánom nagyon marketingszagúra venni a hozzászólást, mert nyilván mindenki azt gondol és hisz az egészről amit akar, úgyhogy mi azt csináljuk hogy amellett hogy minden tanfolyamon élőben bemutattom amit tanítok, emellett az évente 2 x megrendezésre kerülő 1 hetes tradertáborba most is meghívunk 3 hallgatónkat, aki ezt a stratégiát megtanulta az elmúlt évben, és most főállásban ebből él.
Ez a legegyszerűbb módja annak hogy egyértelmű legyen hogy a stratégia az bárki számára elsajátítható.
És persze egyetértek pl. Altermannal hogy a manuális stratégiák személyhez kötöttek, de meggyőződésem hogy mindenki képes kialakítani saját magának olyan személyes manuális stratéghiát, amivel eredményes lehet.
Az egyik oka hogy, erre az emberek 90%-a alkalmatlan, az olyan alapvető dolgoknál kezdődik, hogy a élőben kereskedő embereknek újdonság képpen hatnak az olyan napi szinten használatos dolgok mint tradenapló, mentális jegyzőkönyv, payoff, profit faktor ...és sorolhatnám a végtelenségig.
Szóval én egyáltalán nem szoktam csodálkozni azon hogy a tömegeknek itt nincs "szerencséjük", mert a legtöbb embernek a napi szerencsejáték igényét elégíti ki legtöbbször a forex.
Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen nem tudom meggyőzni a hallgatóimat, hogy valami értelmes összegeket küldjenek már ki végra a számlájukra (ne 200.- usd-t! ) és olyan idősíkon játszanak, mint pl. én is, H4, H1.
De nem. Mindenki mit csinál?
Ha forex, akkor az = a daytrade, és az M15, M5, M1 es grafikonokkal.
Gratulálok!
Na az ilyenekből nem lesz hosszútávon sikeres trader...
De hogy igazán nagy pénzt nem fog itt keresni, az teljesen biztos!
(viszont a brókere szeretni fogja

))))
Sokan nem veszik figyelembe a túloldalt.
Tedd fel magadnak a kérdést:
Ha te brókercég lennél , mi lenne a célod?
Nyilván az hogy az ügyfél minnél többek kössön.
Kérem szépen, vegyük már észre hogy a rendszer úgy van kialakítva hogy te önkénytelenül is beleess ebbe a csapdába.
Lást a résztvevők nagytöbbségét, aki nem látja a fától az erdőt.
Persze a trendek minden idősíkban megfigyelhetőek, csak nem minden idősíkban megbízhatóak.
SZóval "röviden" ennyi.
üdv: Péter