Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-04, 18:37   #131 (permalink)
szaki21
Új tag

Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0
szaki21 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Péter, és a többiek!

Nemrég találtam a forexegyetemre, kezdő vagyok és nagyon érdekel a módszered. A csütörtöki OFK-n is mondtad, hogy nem érdemes "kicsi" számlát nyitni és azzal nyomni. Csak a miértjére nem jöttem még rá. Hisz %-os a veszteségkeret. Azt értem, hogy pl. távoli Stop-al sokkal kisebbet lehet bekötni, illetve kevesebb devizapárban lehet benne lenni. Ha a veszteségkeret ugyanakkora (%-ban) és a Pay Off ratio is egyforma, akkor a kezdő tőkére vetítve nem ugyanakkora nyereséget lehet elérni %-ban? Vagyis ha kisebb számlával kezdem, csak idő kérdése hogy "nagyobb" számlám legyen. Légyszi javítsatok ki ha nem jól gondolom. Vagyis még mindig nem értem miért sokkal jobb nagyobb összeggel kezdeni.
Péter még annyi, hogy kár hogy viszonylag "ritkán" van 3 napos kereskedés (tanfolyam). Ott a kilépéseket is tárgyaljátok?

Válaszodat, válaszaitokat előre is köszönöm!!

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
SZia,

Én már annak is örülök, és szerintem igazi eredménynek számít, ha páran ide leírjuk hogy mennyire fontos a tradenapló, a mentálisnapló, és ezt megismétlik velem együtt tapasztalt rókák, és ennek kapcsán végre néhányan komolyan veszik a naplózást.
Ha csak 1 embernek ettől sikeresebbek lesznek a tradjei, már megérte időt fordítani erre a fórumra.

"Találati arány"

Azért azt ne feledd hogy az általam használt stratégiában soha nincs céláras lezárás! Csak stoppal zárok pozíciót, már több mint 3 éve.
ERGÓ az 50%-os szint éppen ezért számít jónak, sőt célnak az első időben.
Teljesen egyértelmű hogy kevés számú tradeben a TA kevesebb lesz mint 50%, ez teljesen biztos.

Tudod hogy látom ezt a hallgatóimnál?
Először 30/70 a nyerő/vesztő, aztán ez folyamatosan növekszik, amíg eléri az 50/50-et.
Azok akik már néhány száz traden túl vannak és rendesen naplóznak, pontosan kiszámolnak mindent a belépésnél, és megértették a kiszállási stratégia elemeket (melyekből lényegesen több van, mint a beszállásiak! ), azok kb 45% nyerő/55% vesztővel dolgoznak.
Ezek az emberek igen sok pénzt keresnek ezzel a stratégiával, mert ennek a rendszernek a lekle nem ez, hanem az aránytalanul nagy mértékű nyerő pozíciók nagysága, a vesztőkhöz, ill. a kezdeti kockázatokhoz képest.

De nem kívánom nagyon marketingszagúra venni a hozzászólást, mert nyilván mindenki azt gondol és hisz az egészről amit akar, úgyhogy mi azt csináljuk hogy amellett hogy minden tanfolyamon élőben bemutattom amit tanítok, emellett az évente 2 x megrendezésre kerülő 1 hetes tradertáborba most is meghívunk 3 hallgatónkat, aki ezt a stratégiát megtanulta az elmúlt évben, és most főállásban ebből él.
Ez a legegyszerűbb módja annak hogy egyértelmű legyen hogy a stratégia az bárki számára elsajátítható.

És persze egyetértek pl. Altermannal hogy a manuális stratégiák személyhez kötöttek, de meggyőződésem hogy mindenki képes kialakítani saját magának olyan személyes manuális stratéghiát, amivel eredményes lehet.
Az egyik oka hogy, erre az emberek 90%-a alkalmatlan, az olyan alapvető dolgoknál kezdődik, hogy a élőben kereskedő embereknek újdonság képpen hatnak az olyan napi szinten használatos dolgok mint tradenapló, mentális jegyzőkönyv, payoff, profit faktor ...és sorolhatnám a végtelenségig.
Szóval én egyáltalán nem szoktam csodálkozni azon hogy a tömegeknek itt nincs "szerencséjük", mert a legtöbb embernek a napi szerencsejáték igényét elégíti ki legtöbbször a forex.

Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen nem tudom meggyőzni a hallgatóimat, hogy valami értelmes összegeket küldjenek már ki végra a számlájukra (ne 200.- usd-t! ) és olyan idősíkon játszanak, mint pl. én is, H4, H1.
De nem. Mindenki mit csinál?
Ha forex, akkor az = a daytrade, és az M15, M5, M1 es grafikonokkal.
Gratulálok!
Na az ilyenekből nem lesz hosszútávon sikeres trader...
De hogy igazán nagy pénzt nem fog itt keresni, az teljesen biztos!
(viszont a brókere szeretni fogja ))))

Sokan nem veszik figyelembe a túloldalt.

Tedd fel magadnak a kérdést:
Ha te brókercég lennél , mi lenne a célod?
Nyilván az hogy az ügyfél minnél többek kössön.
Kérem szépen, vegyük már észre hogy a rendszer úgy van kialakítva hogy te önkénytelenül is beleess ebbe a csapdába.
Lást a résztvevők nagytöbbségét, aki nem látja a fától az erdőt.
Persze a trendek minden idősíkban megfigyelhetőek, csak nem minden idősíkban megbízhatóak.

SZóval "röviden" ennyi.

üdv: Péter
szaki21 nem elérhető   Válaszol idézettel