Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-04, 22:18   #1032 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek

Egy kérdést szeretnék HWTraderhez és Sidiushoz intézni:
Pozicioba lépéskor mindig mérlegelitek a nyereség/veszteség arányt?
Ha igen, mi az ami már elfogadható? Mert szerintem HWT rendszerével az 1:1 sem rossz. Magam is ezt tanulom és "követem" és ennek a fajta megközelítésnek és helyes alkalmazásának szép a "találati aránya". Ezt azért is írtam "-jelbe, mert a másik topicon olvashattuk ezzel a tényezővel kapcsolatos ellenkező meglátásokat. De én semmiképp sem hagynám figyelmen kívül, hisz ha kellőképp sikerül "leszűkítenem" a kört és csak alegbiztosabbnak tűnő helyzetekbe lépek, akkor ha a megbízás már teljesül, színte mindig (szándékosan nem írok %-ot) eléri az ár az elsődleges targetemet. Ez ráadásul még csak ritkán mondhato 1:1 aránynak. Persze a mozgások mostanság szerintem elég kedvezőek voltak és több olyan pozi is volt, ami jóval meghaladta ezt a számot, de a lényeg, hogy a teljesült megbízások közt nagyon kevés az, ami veszteségben zárult. Összeségében ezt a rendszert szépen jövedelmezőnek ítélném meg még 1:1 aránnyal is.
Kérdés ezért is merül fel bennem, hogy te is így kereskedsz-e HWT a magas találat tükrében, vagy emellett még azzal is sokat szükítesz a lehetőségeken, hogy az elsődleges célár a s/l-hoz képest milyen arányt képez?Ha igen, van-e erre "kőbe vésett" szabályod?
Tudom Sidius te nagyrészt más elemekkel kereskedsz, de a te vélemyényed is mindenképp érdekelne ezzel kapcsolatban.
Köszönet érte:
Gio
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel