Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-06, 00:45   #1040 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Gio,

Sokan heves vitakat folytatnak a varhato haszon/riziko aranyrol es ennek alkalmazasarol szinte minden tozsdes forumon... Az en tapasztalatom, hogy egy viszonylag egyszeru modszerrel be tudom loni, sokszor eleg pontosan is hogy hol van az elso problemas zona. Ez utan viszont mar szinte barmi tortenhet. Persze sok esetben eltalalom TP2-t esetleg 3-at is, de ezek mar korant sem "biztosak".

Hogyan is tudom ezt hasznalni.

Szamomra ket dolog fontos: Tudjam hogy milyen jellegu piacon is vagyunk(Trendelo: Bear/Bull, vagy oldalazo) A heti grafikonra rapillantva tiszta a kep.

Ha tudom a "nagy" trend iranyat, akkor azt is tudom, hogy erdemes-e tartani valamit, vagy zarni TP1-en. TP1 sokszor akar 0.3-4R is lehet trend elleni pozicional, akar trenddel megegyezo iranyba is. Amiert megis a nyitas mellett dontok, az a nagy talalati arany es helyes poziciomeretezes.

Ha a trenddel megegyezo az iranya a szignalomnak, akkor TP1-en akar nem teszek semmit es hagyom hogy dolgozzon kicsit. De ezt csak akkor tudom megengedni ha a trend velem van. Ez ilyen egyszeru. Mi az a trend? nezd meg hogy a bal oldalrol jobbra emelkedik, csokken, vagy stagnal az ar. Kesz.

R-t szamolni sosem lehet elore. Azt mindig a lezart koteseidbol kapod meg, pusztan ez okbol en nem helyezek ra sok hangsulyt nyitaskor. Egyeszeruen meg nem tudod milyen lesz. Akkor sem ha 0.2R-on ott van a nagy kerek szam feletted egy long pozicional. Majd ha zarod a pozidat, akkor megkapod milyen is volt.

Remelem erthetoen leirtam

HWT
Köszönöm, teljesen érthető, ahogy látod. Abban is van igazság, amit Sidius írt, mert ha v.mi erre enged következtetni, mindenképp érdemes a nagyobb "terü" poziciókat választani, ahol szemmel láthatóan nagyobb lehetőség van a válalt kockázathoz viszonyított nagyobb arányú nyereségre. Viszont olyan helyzet nem hinném, hogy akad, ahol ne kerülne közbe egy-két problémás zóna, amit vagy átvisz az ár, vagy nem. Na ha az első ilyen zónát veszem alapul, akkor bizony nem beszélhetünk 1:1 ill. magasabb arányokról. Akkor lép életbe a te megközelítésed ezzel kapcsolatban, hogy elsőkent csak odáig "tekintesz" mert a többi ettől függ. Köszönöm nektek a válaszokat, valójában ugyanazt a szituációt más szemszögből közelítitek meg, de szerintem nagyon hasonlóan kereskeditek le. Egy biztos, hogy nem fogok olyan helyzetben nyitni, ahol már az elején igen "szűkre" szabottak a lehetőségek, annak reményében, hogy hátha mégsem így lesz. Én esténként napos adatokkal kereskedem, és napkozben nem mindig van időm egy nyitott pozició menedzseléséhez, ezért fontos nekem, hogy hol is van az a tp1 és milyen esélyei vannak annak, hogy mielött reagálhatnék, már a nap folyamán ellenem fordul egy már esetleg a tp1-et teljesítő pozició. Ha viszont Tp1 fixárral lenne, azzal hosszútávon csak faragnám a számlámat.
A célom pedig az ellenkezője
Sokban segít, ha tudom, hogy ti rutinos "játékosok" hogyan gondolkoztok, de a megoldást persze magamnak kell megtalálnom. Meg lesz az is

EURUSD ezt tényleg elkapkodtam...pedig szinte mindig megnézem nyitás elött a heti képet is.De ha egyszer mégsem, hát azt "kifizetem"
Pedig megadta volna a választ a "technika" is nem csak a hírek

Üdv: Gio
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel