Idézet:
Gio eredeti hozzászólása
Köszönöm Sidius, teljesen érthető, hogy mire gondolsz és természetesen igazat is adok neked. Igyekszem a jövőben ezt szemelött tartani.
Mi a helyzet pl. egy olyan kitörésnél, ahol az ár amúgy is a fellegekben van es nincs olyan alakzat, ami után sejteni lehetne egy esetleges célárat? Vagy ennek az ellenkezőjével? Ott hogy tud az ember "biztonságban" nekiindulni a kereskedésnek?
Gio
|
Először is, azt nem hiszem, hogy ha van 40-50 instrumentum, mindegyiknél a fellegekben járna az árfolyam. Előbb-utóbb biztosan ad valamelyik jelzést! Egy biztos:
Ha van egy adott kereskedési módszered ami bevált, akkor annak megvannak a paraméterei. ha ezeket a paramétereket egy adott instrumentum nem adja neked, akkor NEM NYITSZ RÁ! Ha te azt mondod, hogy az adott paraméterekkel a jelzéseket mondjuk három felbontásban kívánod megvalósítani tételezzük fel napos, 4H, esetleg órás jelzések érdekelnek, és az adott instrumentum nem produkál ebben a három tartományban jelzéseket akkor NEM NYITSZ RÁ! Nem szabad beleesned abba a hibába, amit Péter leírt a Forexegyetemnél, hogy mész lefelé és keresed a jelet! Mert akkor esetleg olyan területre tévedhetsz, amire nem vagy felkészülve! Te a megadott három tartományban várod a jelet! Ha az egekben jár az árfolyam az adott instrumentumon, és te arra nem tudsz kereskedni, akkor a legjobb tanács amit adhatok, hogy hagyd a fenébe azt az instrumentumot! Van még másik 40 helyette! Régen olvastam az öreg Kostót, és sok mindent másképpen látok mint ő (na jó neki arra is figyelni kellett, hogy eladja a könyveit), de ha nem is szó szerint idézve, de valamelyik művében ilyesmit írt:
"A spekuláns olyan mint a krokodil! Mozdulatlan mintha aludna, de folyamatosan figyeli a zsákmányt, és villámgyorsan mozdul meg amikor le akar csapni!"
Lehet, hogy nem pont így írta, de hatalmas a mondanivalója! A sikeres spekuláns-krokodilt nem lehet akármivel felingerelni. Ő csak a megfelelő jelekre ront elő! Mert ő a profitért száll be a ringbe, nem azért mert kereskedni kényszere van! Az utóbbi már a szerencsejáték szintje és az már függőség! Ugye érthető?
Nem ad jelzést a rendszered alapján az adott instrumentum akár egy hónapig sem vagy többig? És akkor mi van? Mindennek eljön az ideje csak türelem!
Én például most kevesebbet tudom figyelni a piacokat, éppen ezért csak az erős jelek érdekelnek. A legtöbb instrumentum órásra és 4H-ra van állítva napközben, és egy bizonyos jelzéstípusra várok. Amíg nem kapom meg, mégpedig maradéktalanul, addig nem fogok nyitni! Van olyan pár amiben nincs jó jel hetek óta, van ami aktívabb, ad is jelzéseket, de nem vagyok velük maradéktalanul megelégedve, de mindig van valami ami teljesíti a kritériumokat és nyitható. Na azokban kell nyitni! Neked is ezt javasolom! Legyél finnyás, és ne legyen elég a "majdnem jó", csak a "ez már döfi" kategória! Még ha 1 hónapban csak, 1 ilyen lesz akkor is!
Még egy pár szó az fellegekben járó árfolyamról, de mint mondtam ha nincs rá kereskedési szisztéma akkor hagyd békén! Csak a miheztartás miatt írom le. Természetesen elképzelhető, hogy az árfolyam olyan magasságba emelkedik, hogy új high keletkezik, tehát az addigi árfolyamokhoz képest nincs viszonyítási alap mint ellenállás! DE ugye még kerek értékek lesznek mindenképpen? Nézd csak meg az EUR/USD-t 2008-ban hetesen. Ugye új rekordra ment, nem volt az árfolyamban a múltban olyan ellenállás, amihez viszonyítani lehetett volna igaz? DE az 1,6000 ott volt felette, és szinte halálbiztos volt, hogy ott történni fog valami. Bár utólag persze könnyű okosnak lenni, de azért tudni kell, hogy az ilyen kerek értékek olyanok mint a "maffia keresztapái" akiket tisztelni kell, de akkor főleg ha először találkozik velük az árfolyam! Tehát lesz referencia pont mindig, nem kell ahhoz alakzat! Ha kitör akkor is lesz felette valami kerek érték, ha nem akkor meg alatta lesznek ellenállások.