Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-08-23, 09:35   #28 (permalink)
Hobgoblin
Új tag
 
Csatlakozott: 13-07-06
Összes hozzászólás: 12
Hírnév szint: 6
Hobgoblin a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Árpibá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Rendben .
Én kezdő amatőr vagyok demoszámlán nyomatom de minden héten minden nap reggeltől estig de csak EUR/USD devizapárral semmi mással . Technikai elemzés alatt azt értem hogy technika , szóval rá kell jönni a kereskedés technikájára minnél több információhoz hozzájutni ami alapján tisztább képet kapunk a jelenlegi hejzetről , a multról és ami reményt ad a jövönek .Szerintem szükség van vizszintes vonallal megjelölni a trend alját vagy a csatorna alját és a trend vagy csatorna tetejét is , és a trendet is egy trendvonallal vagy kettővel , szóval az elöző trend vonalat is othagyni ameddig kell . Kellenek még az indikátorok . Amiket én használok azok a Commodity Channel Index , Williams' Percent Range , Relative Strength Index , de keresgélek még a neten hasznos indikátorok után de rengeteg haszontalan indikátor van . 3 időzonám van , a H1 , H4 , Daily , de csak a H1 és a H4-et nézem de ezt a kettőt egyszerre vertikálisan . Én így próbálkozok . Ti ? Hogy nyomatjátok ? Mivel foglalkoztok , mi a taktikátok ?
Elárulok egy titkot: a kereskedéshez még grafikon se kell.

Kezdjük az alapokkal: mi a grafikon? A piaci ár (=számok) grafikus, vagyis lerajzolt-leírt ábrázolása egy bizonyos időléptéken, időskálán. Ezek között a SZÁMOK között keresünk összefüggéseket. A számok egymásra következése (=a piaci ár mozgása) már önmagában is mutat szabályszerűségeket. A grafikus ábra csak nekünk segítség, mert vizuálisan fogékonyabbak vagyunk, azaz szemmel jobban átlátjuk az időben az ármozgást, mintha folyton egy rakat számot kéne észben tartanunk.

Szóval amíg a csupasz grafikon és az ott látott ármozgás alapján nem tudunk lépni, addig fölösleges indikátorokkal bűvészkedni.
Hobgoblin nem elérhető   Válaszol idézettel