Téma: A Stratégia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-12, 08:00   #102 (permalink)
lemir
Tag

Összes hozzászólás: 60
Hírnév szint: 3
lemir már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.lemir már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sok esetben a tréder nem ismeri fel az elméletet a gyakorlatban, nem látja át a chartot, holott az elméleti anyaggal (mégha úgy is érzi) tisztában van. Az utólagos felismerések, erre szokták mondani, hogy milyen egyszerü dolog. Valóban nem ördöngősség, de mindig az ár elött kell megátni a LEHETŐSÉGEKET, mely nem azonos a kitalálom a mozgást effektussal. Több fajta lehetőséget is fel kell vázolni és készülni a különöző szituációkra. No ez a nem egyszerü dolog még a haladóknak sem. Legtöbbször ebből adódik a pszichológiai visszahatás, mely elbizonytalanítja a trédert. Ehhez kell a sok-sok szorgalom, kitartás, alázat,stb...., melyből kialakul előbb utóbb a tapasztalat.
Én sokakkal ellentétben nem skatulyázom be a MM, STRATÉGIA és PSZICHO triumvirátus %-os arányát. A legtöbben 80-90%-os pszicho szükségességét emlegetik. Ezeket mindig megmosolygom. Ugyanis ha valakinek hiányosságai vannak akár elméleti/gyakorlati szinten a stratégia szinterén, rossz/bizonytalan helyen lép be a poziba, stb. Aki tudatosan , vagy tudattalanul nagy kockázatot vállal be és még napokig sorolhatnám az okokat, no erre kell a 70-90%-os pszichó szint, de az ilyen és hasonló esetekben még az 1000% sem elegendő. Ugyanis a nevezett triumvirátus állandó kölcsönhatással van egymásra. Jó strat. és MM esetén mi a gond., mi lehet a pszichoval? Szóval a triumvirátus tagjai egymást edzik. Ha valamelyik hiányosságot szenved ott kezdődnek a problémák.
A jó strat és mm esetén „csak akaraterő” kérdése lenyomni a buy/sell gombot és kész. Persze, akinek nincs, az bajban lehet, főleg az elején, mert nem tudja szabályozni a cselekedeteit. Aki persze nem tud leszokni a cigiről vs piáról, stb. az a buy/sell gombot sem lesz képes időben és ott megnyomni, ahol kell. Pedig ezekben az esetekben is van/lenne bőven motíváció….egészségtelen , drága, búdös, stb. természetesen a hangulati és környezeti hatások is befolyásolják a trader pszichéjét, de ezeket a negatív befolyásoló tényezőket nem a trédelésben kell csillapítani.
Ennél a résznél említem meg , hogy nem vezettem/vezetek mentális naplót, mert minek….Mit is tudok alkalmasint visszaolvasni belőle… másnapos voltam, felpiszkálta az idegeimet anyósom , megkaptam a trafipax büntetésem, stb. Ilyen esetekben nem lépek porondra, de ehhez nem kell mentális napló szerinem. Nem lapozgatom a kreszkönyvet sem vezetés elött
, mert tudom hogy mi van benne. Ha megszegem az abban leírtakat, azt tudatosan teszem és vállalnom kell a kockázatot ott is, mint pl trafipax…..
Persze a legtöbbnek ezzel a pár sorral sem írtam újat, vs ismeretlent.
Off:
Ritka szép gap-el indult a hét a legtöbb keresztben. Tartom a pénteken pullback benyitott/visszavett eurusd párt (is). SL-el 195 pip levédve. Figyelemmel kísérem első körben a 1.359- 1.361 körüli pullback „lehetőséget is” poziépítés gyanánt.
http://i.imgur.com/3DHLr.jpg

Jelenlegi elfoglatságom miatt, csak pár hónap múlva , ebben a blogban
http://fxchartcenter.blogspot.com/
majd részletesebben is írogatot az ilyen és hasonló dolgokról...
lemir nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések