Téma: A Stratégia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-04-12, 12:49   #107 (permalink)
lemir
Tag

Összes hozzászólás: 60
Hírnév szint: 3
lemir már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.lemir már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Mindenekelött köszi az elismerésed, s egyben elnézést kérek, hogy nem voltam elég figyelmes, a méljeimet illetően.
Alterman, azért attól nem kell tartanod, hogy minden 3. trader ezt a fórumot fogja olvasni Nyugodtam leírhatod ennek a pár fórumozó tradernek a stratod belépéseit. Itt nem a strat összetételére gondoltam, hanem arra, hogy itt, buy, ott sell és mi is látjuk majd az eredményességét a tesztednek. Persze az sem baj, ha leírod, hogy mit miért csinálsz. Viccet félretéve. Meggyőződésem, hogy egy stratégiát minél kevesebben ismernek (hacsak nem azé, aki a devizapiacot jelentősen mozgatni képes), annál kevésbé hatásos. Persze ez is csak egy vélemény. A stratégiák szerves részei, melyre a legtöbb strat épül a horizontális és ferde R/S szintek, fibok , ezek nem fognak kimenni a TA arzenáljából. Ugye a horizontális szintek sokaknál, így nálam is a No1 TA segédeszköze a horizontális szintek/sávok , melyek nemcsak a historikus/pszichikai szinteket jelentik meg, hanem egyben forgalmi szintek is leképezik. Persze a tőzsde is állandóan változik megjelennek időnként népi megfigyeléseken alapuló új alakzatok , formák, stb de nem gondolom, hogy a TA alapja lényegesen megváltozna. Valamit minél többen ismernek és alkalmaznak, annál működőképesebbek. Természetesen vannak olyan makrogazdasági események, bankműveletek, stb, ami kitérithetik időnként az árfolyamot egyensúlyi állapotából. Ez természetes, meg az is, hogy ezen belül is mindenki másképp látja a piacot, s talán ezért is tud igazából működni.
Szerintem egy stratégia egyszerűsége vezet legtöbbször eredményességre. Nem vitatindítónak szántam e pár sort, mindinkább egy hangos gondolkodásnak.

közben stop kiütött az eurusd-ből +194 pip
lemir nem elérhető   Válaszol idézettel