Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-10-13, 13:02   #10 (permalink)
Pilotfish
Szenior tag
 
Pilotfish logója
 
Csatlakozott: 13-02-02
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 6
Pilotfish már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Pilotfish már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
kmisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
De a Trader's Night nem az igazi traderekről kellene, hogy szóljon?
Nem néztem meg az összes videót, de amit láttam, abból úgy tűnik számomra, hogy kétféle előadó lép fel az eseményen. Az egyik az amatőr, akik, pár hónapnyi, több-kevesebb eredmény után tart előadást, a másik, aki el akar adni valamit, oktatást, és/vagy robotot. De valahogy, ezt mégis úgy teszi, hogy azért hasznos és élvezetes tud lenni egy kezdő számára. - Számomra is. Nyílván ez is a csali része.

Valóban jó volna olyan magyar tradereket látni és hallani, akik ebből élnek és úgy adnak ötleteket, mesélik el a tapasztalataikat, hogy nem akarnak eladni semmit.
Azonban, mint ahogy tudjuk, ilyenek nem léteznek! :-D
Itt a fórumon is már többször beszéltünk róla, nem nagyon vannak ilyenek. Mert aki ebből él, az nem beszél, aki beszél róla, az nem tudja / akarja bizonyítani. Nem ismerünk senkit, aki biztosan csak a trade-ből élne. Ezt tapasztaltam évekkel ezelőtt is, mikor koptattam, ezeket az olcsó, vagy ingyenes előadásokat. Már akkor is mindíg szóba került, hogy valaki ismer-e valakit személyesen, aki a tőzsdéből él, és senki nem tudott ilyet. A legjellemzőbb válasz ez volt: "A tőzsdén nem sikeres, de nagyon jó előadó, hiszen tanár a végzetsége." :-)

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a kezdeményezés jó, csak a trader társadalom annyira fiatal Magyarországon, hogy még csak azok lépnek nyílvánosság elé, akiknek valamilyen anyagi érdeke fűződik hozzá. De azt is gondolom, hogy, ha a szervezők kitartóak lesznek, előmozdíthatják egy új, nyitott közösség kialakulását. Hasonlóan, mint a pókeres közösséghez. Hogy ne legyen szégylni való, ha valaki a trade-ből él.
És talán, egy idő múlva felbátorodnak azok is, akik csak mesélnének, de nem szeretnének eladni semmit.
Nem biztos, hogy feltétlen részletes stratégia bemutatásra vona szükség, mert ki az, aki szívesen kiadná a stratégiáját. De példaképek hiányoznak a szakmából, inspiráló történetek, vagy csak egy bátorító közösség.

Magam is számtalan stratégiával találkoztam és a legtöbbre azt mondtam, hogy lehet, hogy sikeres, de fényévekre áll a személyiségemtől, így nem tudom adobtálni. De van benne egy apró részlet, ami figyelemre méltó, amire nem is gondoltam. Vagy Én is így láttam, de nem voltam biztos magamban. - Ilyen élményem volt,a fenti előadás során.
Szóval, lehet, hogy nem is kellene félni, attól, hogy túl sokan kezdik használni ugyan azt a rendszert.

Hiszem, hogy van értelme azoknak az előadásoknak is, akik ilyen-olyan hátsó szándékkal kerülnek bemutatásra. Vallom, hogy mindenkitől lehet tanulni valamit. Azoktól is, akik el akarnka adni nekünk ezt, vagy azt. Egy kevésbé tehetséges kezdőnek, mint Én, nem is nagyon van más választása, mert csak velük találkozik. Ugyanakkor, a legtöbb tehetséges tőzsdés is tanult valakitől, bojtárkodott valaki mellett (Soros, Kosztolány, Buffet). Kevesen vannak, akik kútfőből, autodidakta módon fejlődtek.

És azt sem hiszem, hogy ördöktől való, hogy pénzt kér egy előadó, vagy oktató a tanulni vágyóktól. Miért várnánk el, hogy bárki ingyen átadja a tapasztalatát, vagy tudását, netán szoftverét, amit használ. Az más kérdés, hogy elvárható lenne, hogy több 100 ezer Ft.-ért cserébe belelássunk a lapjaiba, számlatörténet formájában, vagy valamilyen garanciát adjon, ha egy szoftver (expert) nem hozza az eredményeket.

De, ez megint csak a közösség felelőssége!
Hogy megírja mindneki a tapasztalatát egy adott tanfolyamról, vagy expertről. Jót-rosszat. Így tisztulhatna a piac.
Viszont az megint nem működik, hogy ha valaki beszámol egy kellemes tapasztalatról, azt olyan fórum társak kérdőjelezik meg, sokszor sértő hangnemben, akik nem is vettek részt a tanfolyamon, vagy nem is találkoztak az adott rendszerrel.

Próbáljunk valamiylen egyensúlyt találni.
Pilotfish nem elérhető   Válaszol idézettel