Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-03-05, 23:21   #30 (permalink)
csigabiga
Új tag

Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
csigabiga a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Kedves korompai.andras ! Kedves Kezdők és nem Kezdők !

Van egy olyan érzésem, hogy most mindenki kicsit "ütni" fogja a fejemet (persze nem undokságból), és talán meg is érdemlem.
Azért is csatlakoztam a fórumhoz, mert legalább a saját hibámból szeretnék tanulni, ha már annyi eszem nem volt, hogy előbb gondolkodjak, tanuljak és tájékozódjak, és utána cselekedjek.

Röviden a történetem: az "alapvető" tőzsdei szabályokkal és a NAGYOK mondásaival tisztában vagyok. Ilyen pl., hogy csak annyit vigyél a tőzsdére, amennyi nem fáj, ha elbukod, vagy "akkor kell venni, amikor mások eladnak" stb., stb., de a legnagyobb jóindulattal sem mondhatom el magamról, hogy értek a tőzsdéhez.
1 hónapja vettem OTP részvényeket, akkor még 3000 volt. Aztán még egy kicsit 2200-ért, majd 1800-ért.
Nem shortolni akartam, nem vágytam arra, hogy két nap alatt megkeresem a havi fizetésem, egyszerűen csak az a naiv ábránd jelent meg butuska fejecskémben, hogy esetleg kicsit több lesz a nyereségem így, mintha a bankban adnának 8-9 % éves kamatot. De csak zuhan, mint a kő.
Jelen pillanatban, persze van némi görcs a gyomromban, de nem szeretnék a "remegő kezű háziasszonyok" közé tartozni, és a világért sem akarom most eladni.

Tudom, hogy először tanulni kellene (egyébként már megvettem a "Mindenki lehet tőzsdés" könyvet, és egész nap a gazdasági és tőzsdével kapcsolatos híreket olvasom), azzal is tisztában vagyok, hogy egyikőtök sem jós és jövőbelátó, de nagyon-nagyon jól esne most némi pozitív megerősítés.

Ígérem, holnap végigolvasom az egész fórumot, ezért nem teszek fel olyan kérdést, hogy melyik tanfolyamra érdemes menni stb., mert ezeket már biztos leírtátok másoknak.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
csigabiga nem elérhető   Válaszol idézettel