Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-08, 13:33   #10 (permalink)
Mag28
Tag
 
Csatlakozott: 10-05-08
Összes hozzászólás: 82
Hírnév szint: 9
Mag28 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Valaki kérem világosítson fel a következőkről!

Az egész válság Amerikából indult ki, az ottani jelzálogpiaci válság hatására.
Mindezek után az olyan feltörekvő piacok szívták meg legjobban, mint mi. A mi valutánk zuhant a mélybe, a mi alapkamatunk ugrott meg és a mi tőzsdénk szakadt be. Természetesen sok más hasonló országgal együtt és persze másnak is jutott a jóból.
Mindeközben az USA röhögve vesz tudomást minderről, tolja az ezermilliárdokat a lakosságnak és a vállalkozóinak, mert fillérekből kap hitelt.
Azért kap fillérekből hitelt, mert a pénzüket féltő emberek tőlünk menekítik ki a pénzüket és viszik Amerikába!!! Abba az Amerikába, aki ezt az egészet kiváltotta, oda ahol a legtöbb bank ment csődbe és oda, ahol az emberek olyan hülyék voltak hogy szénné adósodtak el, hogy abból ingatlanspekulácóba fektessenek.
Csak nekem visszás ez az egész???

Most itt van a Görög válság?
Rettenetesen eladósodtak a Görögök. Ekkora hiánynál, már az ingyenélő és hasonló jelzők lennének a megfelelőek. Mi sem vagyunk semmik, de náluk nagyon elszaladt a ló.
Mindazonáltal az EU nagyon kis szeletét teszik ki. Ha kihúznánk őket a képletből, akkor 1% GDP visszaesés se lenne EU szinten és akkor már 0-val számoltuk Görögországot.
Mindezek után egész Európa beleremeg a Görög válságba! Az az EU kerül bajba, aki Görögországot kihúzni igyekszik a szarból, saját forrásaiból juttat pár 100 milliárd eurót a Görögöknek!
Azoknak a Görögöknek, akik most saját népüket ölik, törnek-zúznak, ahelyett, hogy dolgoznának. Igazuk van a Szlovákoknak, hogy miért ők segítsenek a Görögöknek, mikor azok sokkal jobban élnek, mint ők.
Ha itthon kiürül a kassza, akkor én nem verekszem össze az asszonnyal, hanem spórolni kezdünk! Náluk az egész országban kiürült és képtelenek kicsit is visszavenni.
Nem lenne ezzel semmi baj. Ássák csak a saját sírjukat, ha akarják, de miért dől össze a fél EU gazdaság miattuk?

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem azok az országok szívnak, akik a bajt okozzák?
Attól, mert Amerikában és Görögországban elcsesznek valamit miért szív a fél világ, köztük mi is?
Mag28 nem elérhető   Válaszol idézettel