Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-08, 18:02   #11 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Ne haragudj, hogy azt mondom, ez a kérdés nem teljesen idevaló!

Ettől függetlenül válaszolni azért lehet rá!
Amerika! Teljességgel igazad van, attól eltekintve, hogy itt az USA-ról beszélünk nem Amerikáról. Azért lehet, hogy az argentinok megsértődnének, ha egy kalap alá vennénk őket az USA-val, de Hugo Chavez biztos!
Bár igazad van, de mondjál már nekem egy olyan történelmi időszakot, amikor nem a kicsik voltak a nagyokért hanem fordítva! Róma esetében másképpen volt? A középkorban másképpen? Hát első világháborúban vagy a másodikban? A hidegháború idején?
Az USA ugyanaz mint Róma, csak csak 1500 évvel később. Sőt ha hiszed ha nem, ha megéli a világ, akkor mernék rá tenni némi aprót, hogy 1500 év múlva is hasonló érdekek mentén fog működni ez a FÖLD nevű sárgolyó. A kicsik szívnak, a nagyok nyernek. Ezen aztán kár keseregni. Vagy ha kesergünk, akkor attól jobb lesz? Azon kell gondolkodni, hogy az adott és fennálló keretek között én mit tudok tenni, amivel előrébb viszem a környezetem és a saját dolgaimat.

Görögök! Nem is olyan régen még minket kellett kihúzni a kakiból és gyaníthatóan még most sem sikerült ez tökéletesen. Alapvetően tök mindegy, hogy ez összegszerűen kevesebbe került mint a görögök megmentése, de a párhuzamok ugyanazok. Aki nem hiszi járjon utána, de csak egy példa: Adóelkerülés!
Az EU nem a görögök miatt került bajba. Ez hatalmas tévedés. Az EU legfőbb baja az, hogy azok az értékek amikért elméletileg deklaráltan létrejött, már akkor sem vették komolyan, most meg aztán főleg nem. Sőt akkor sem, amikor a hozzánk hasonló országokat felvették. Már akkor egyértelmű volt, hogy ez nem az egyenlők közössége, hanem lesznek az egyenlők, és az egyenlőbbek. Lesznek akik idehúznak, lesznek akik odahúznak, lesznek akik sehova sem húznak. Ez egy nemzetállami rendszer, és ez a legnagyobb gyengéje, ugyanis ez előrevetíti, hogy így soha az életben nem lesz versenytársa az USA-nak, Kínának vagy akárkinek. Európának alapvetően egyszerű döntést kell meghoznia: Nemzetállamok közössége lesz vagy elindul a mély integráció felé. Ha nem zetállamok közössége lesz illetve marad, akkor legjobb esetben is max 20 éve van, de szerintem még annyi sem. Ha elmélyülni akar akkor meg nem kellene mindenféle nemzetállami szívózásokkal akadályozni a folyamatot.
Amiről te beszélsz, azaz a görögök csődje (és jó eséllyel az összes dél-európai térségnek szaga van), nem csak a görögök hibája, hanem az egész monetáris unió csődje. Olyan országok kerültek néhány paraméter alapján bele, akiknek semmi esélye nem volt hosszútávon betartani a játékszabályokat. Néhány agyon hallgatott közgazdász, ezt már nagyon régen mondogatja. Bezzeg amikor felvetődött a kétsebességes Európa gondolata, mekkora nagy sírás-rívás volt. Legalább akkora mint a nyugdíj esetében a svéd modell emlegetése alkalmával, kis hazánkban.
Azt egyszer és mindenkorra tudomásul kell venni, hogy amíg egy ország, térség vagy nevezzük akárminek, nincs egy szinten azokkal, akikkel egy klubba szeretne kerülni, addig ne próbálkozzon a klubbal, amíg a feltételeket nem tudja teljesíteni, de minden szinten ám. Gazdaságilag, pénzügyileg, társadalmi tudatban és még sorolhatnám. Ha nem így tesz abból csak káosz lesz, mint ahogyan a fenti példából is látszik!
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel