Idézet:
typer2000 eredeti hozzászólása
...no akkor ott járnék,h ugy látom h olvasásértelmezésből elég ,,halovány teccccik vóna lenni"amit ugye általános iskola alsó tagozatában eléggé alapkövetelmény volt/lett volna az ÖN részéről...az én tapasztalatom a plus500-zal kapcsolatban az irásomban volna jelen.gondolom a fórum ezét jött létre,nem pedig a spirituálisan működö következő életekről való ,,viták-gondolatok" kiaknázásá miatt.az hogy 2.demót nyomom abban már igen is lehetnek észrevételek/amiket irtam/,és igen is fogalmazható az eset ,,tapasztalatnak".egy első eset vagy alkalom az életben is lehet tapasztalat,legalább is én már egy alkalomból is tudok tapasztalatot levonni.inkább magamat kell ugy látom védeni,de még mindig jobb:-mintha én védeném önöket az igazi életben  ))...egyébként pedig le ,,teccen vóna " maradni ,,ám-de rendesen"...de had ne térjek vissza...nem értem a cinikusság helyét az önök részéről!...okát meg főleg
|
Látom sikerült megsértődni, mégpedig olyan módon, hogy némi fogalomzavart is sikerült belekeverni a sértődékeny írásba!
Kezdjük talán ott, hogy mi is az a tapasztalat? Az egyik megfogalmazás szerint ez:
"Az embernek a külvilágra való gyakorlati ráhatása alapján felhalmozódott ismeretek összessége"
Én ezzel egyet tudok érteni, sőt mondhatjuk, hogy halmozottan igaz a tőzsdén. Nem kell ezzel egyetértened, de majd rá jössz magadtól is, vagy ha nem, hát nem! Az biztos, hogy ez nem tapasztalat:
"abban már igen is lehetnek észrevételek/amiket irtam/,és igen is fogalmazható az eset ,,tapasztalatnak".egy első eset vagy alkalom az életben is lehet tapasztalat,legalább is én már egy alkalomból is tudok tapasztalatot levonni."
Először is az észrevétel nem tapasztalat, mert a tapasztalat az hosszú folyamatokból rakódik össze az észrevétel pedig ehhez képest mondhatni pillanatnyi hosszúságú! A másik, hogy az elég baj, ha te már az első esetből is tapasztalatot tudsz levonni, ugyanis amiről beszélsz az nem tapasztalat, hanem BENYOMÁS, vagy első benyomás. Az első benyomás akár működhet is, csak éppen a legtöbb esetben és a legtöbb embernél csalni fog, mert közel sem biztos, hogy ennyi idő alatt ki tudnak bontakozni a dolgok.
Ezek alapján ha egy kocsinál első esetben amikor elfordítod a kormányt és elfordul a megfelelő irányba az már szerinted tapasztalat? Miért? Honnan tudod, hogy a következőre is el fog fordulni, ha most életedben először ülsz kocsiban, és mondjuk előtte még soha nem láttál és hallottál róla semmit? Ha akarod ezt forgasd rá a pluss500-ra vagy az egész forexre.
Jól mondta willow! Ha majd több hónapot demoztál, akkor már összegyűlt némi tapasztalat, pár év után összegyűlik egy jelentős tapasztalat, és így tovább.
De így bemutatkozni egy fórumon, hogy:
"sziasztok.én is elkezdtem küldeni rendesen a plus500.zat.persze csak demóval.2 nap alakk k.o lett...de láttam h mit szurtam el,és kezdtem ujra.2millával indúlt kb3hete,most 8.7milión állok,főként áruba utazok."
Ebből a legjobb a 3 hét alatt 2 millából 8.7 milla! Ez micsoda? Erődemonstráció? Milyen ügyes vagyok? Akkor is ilyen lelkesen beírod majd amikor majd a 8,7 milliót (persze demo) eltapsolod? Vagy eltűnsz majd a fórumról? Akkor kiderül majd, hogy mennyire voltál belátó, és hajlandó leszel e újra "bekopogni" a fórumra, hogy "srácok újra itt vagyok és nem jól kezdtem, szóval kezdjük újra a bemutatkozásnál".
Érted miről beszélek?
No nem akarlak tovább lebaltázni, mert lehet, hogy így is kemény voltam egy kicsit, de hidd el a te érdekedben tettem, mert amúgy nekem mindegy lenne.
Egyébként többször leírtam már itt, ha esetleg visszaolvasol, hogy egy olyan cégnél ahol magukról az ég világon semmit le nem írnak,
http://www.plus500.com/hu/Help/AboutUs.aspx
ahol mindössze egy faxszám és egy e-mail cím a kapcsolattartás formája
http://www.plus500.com/hu/Help/ContactUs.aspx
én a helyedben nem egy kisebb összeget, de semmit nem tennék be depositként. Attól aztán nem kell elájulni, hogy van náluk sok csilivili cucc amikkel lehet "kereskedni" és van egy platform ami lehet, hogy jó de ennek a cégnek nem került pénzébe a kifejlesztése. Vannak olyan cégek amelyek nagyságrendekkel megbízhatóbbak, van mögöttük felügyelet, és régi motorosok a területen és áldoznak az ügyfelekkel való kommunikációra. Le lett írva néhány itt a fórumon is, és máshol is! Én a helyedben ezeknél próbálkoznék, annál is inkább, mert nyilván annak a brókernek a demoját érdemes használni, aki szimpi, és majdan őket tudod elképzelni. Persze ha neked megfelel, a plus500, én biztos, hogy nem fogok eléd állni, csak kérlek, hogy gondold meg, hova teszed a pénzed.
Ja és végezetül még valami. Ha módodba áll és meg tudod határozni, hogy mennyi pénzel fogsz számlát nyitni, akkor ha lehet körülbelül annyival kezdj demózni, mert csak így láthatod, hogy mire elég, mennyi hozamot hozhat és a többi...
Kár milliókkal dobálódzni, mert az egy jó nagy pszichocsapda, amibe nem biztos, hogy bele kell esni. Ha van kérdésed továbbra is szívesen várjuk, csak jól kell feltenned!
peace