Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-10, 15:47   #13 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Mag28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ok. Akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi történik ma?

A zuhanás és most az emelkedés is a Görög helyzethez kapcsolódik. Mi ez ha nem "az aktuális árfolyam változások magyarázata"?

Lehetett tudni, hogy ez lesz. A Görög helyzett miatti pánik nem tarthatott örökké, mégis sokan erősen lereagálták.
A válság óta hiszti van a piacokon és nem a cégek értékét nézik a kereskedők, hanem föl-le rángatják az árfolyamot. Sokakat megszivatnak ezzel, sokan buknak a tőzsdén.
De ki nyer ezzel az egésszel igazán sokat?
Az nyer nyilván aki a bukókkal ellentétesen játszott.
A kereskedők nem is a cég értékét nézik! Ők spekulánsok akiket alapvetően a gyors árfolyam alakulások érdeklik.
Ne keverjük össze őket, a befektetőkkel akiket viszont a cégek érdeklik, és elsősorban a fundamentumokkal törődnek, nem a pillanatnyi pánikrohamokkal. Őket nem vagyok biztos, benne, hogy megszívatták.
Egyébként mivel a válságnak közel sincs még vége (bár úgy lenne, de lehet még néhány csontváz a szekrényben amik elő fognak jönni), lesz itt még lejtmenet. Nagy kérdés az is, hogy mit fog tenni a világ és az egyes országok az óriási adósságállománnyal. Valahogy majd azt is kézben kell tartani, és finanszírozni. Lesz ebből még rémüldözés!

Egyébként meg tökmindegy mi okozta a hisztit a piacokon. Utólag úgyis könnyű okosnak lenni. A tőzsde emelkedésből és esésből áll, amióta feltalálták. Az a kérdés, hogy az adott pillanatban melyik oldalon állsz, és ennek megfelelően fogod értékelni. Mi ebben a probléma?
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel