Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-12, 10:51   #42 (permalink)
StLui
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
gabor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szervusztok!

Vártam türelmesen, kíváncsi voltam van-e érdeklődés a következő feltett kérdésemre:

Miért van szerintetek az:
Egy kezdő tőzsdézőnek 1:2 hez az esélye arra, hogy eltalálja az árfolyam irányát. (vagy eltalálja vagy nem)
És mikor ez a kezdő elkezd tanulni, végül 5:95 re romlik az esélye?
Ebben a forumban többetektől hangzottak el az adatok, amivel mellesleg egyet is értek.
Ti mondtátok: 5%sikeres tőzsdézőt tart el 95% sikertelen tőzsdéző. Tehát az aránypár= 5:95 (nem semmi)

Ha nem találjátok ki, és érdekel bárkit is, elmondom legkozelebb.

Lehet, hogy egy kicsit kisarkítva tettem fel a kérdést, de úgy tűnik a kutyát sem érdekli.
Azért azt érdekesnek találom, vajon miért nem érdeklődik a többség a másféle látásmódok iránt?
(Persze bizonyos emberek üzleti megfontolásból értem, miért nem kell feszegeni a témát.)

Viszont a topik egyszerű látogatói! Miért gondoljátok sokan azt, hogy a többségetek által alkalmazott, és sokak által oktatott technikai elemzés eredményesebb vagy hosszútávon működőképesebb, mint 'teszemaszt valami más?

Én csak azért merem ilyen magabiztosságal hangoztatni a véleményem, mert a tőzsdei teljesítményem egyenletesen pozitív. Pedig bizony, nem alkalmazok techikai elemzést.

Mikor a mostani hozzászólásom elkezdtem írni, úgy gondoltam el fogok dicsekedni a tőzsdén töltött időm eddigi teljesítményével. De végül is a messziről jött ember azt mond amit csak akar. Így inkább nem akarom sokatokat ezzel megzavarni.
Helyette inkább a következőt mondom:
Ha valamelyikőtök elhiszi, hogy az oka a nyereségének a technikai elemző tudása, a vesztesége oka pedig a nem elégséges technikai elemző tudása, akkor az válljék haszára. Sok sikert, és tanfolyamot kívánok neki.

Nem kell, hogy elhiggyétek csak fogjátok el, van élet a charton túl is.

ui: Attis linkje jó! ;-)
Nem a tanulást választóknak romlik az aránya 1:2-ről, ami egyébként a Te megközelítésedben 1:1 lenne, mert azt írtad vagy eltalálja, vagy nem, hanem az összes kezdő tőzsdés-forexes 95%-a veszti el a pénzét rövid időn belül.
Az, hogy ezek közül hányan tanultak meg valamilyen technikai elemzésen alapuló kereskedési stratégiát senki nem tudja, szerintem nem sokan. De ez mindegy, inkább elárulhatnád hova akarsz ezzel az egésszel kilyukadni, mert így nem igazán látom az értelmét, hogy próbálsz itt minket győzködni arról hogy h.lyeség a TA, de nem mondod meg mi a nem h-lyeség.
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel