Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-14, 11:29   #59 (permalink)
gabor
Tag

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 3
gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szervusz Sidiusz!

Hogy ne legyen túl hosszú az irományom, ezért nem reagálok mindenre. Bocs, ha valami általad fontosnak vélt momentura elmarad a reakcióm.

Kedves Gábor!
Nálam valamiért nem jelent meg, hogy ebben a topicban beírás született! Nem értem miért!

Igen ez érdekes, néha nálam is ez van.
Lehet, hogy érdemes volna jelezni az oldal üzemeltetője felé?
Vagy a mi készülékünkben a hiba?

Nem véletlenül mondják az, hogy a tőzsde 80% pszichológia,

Annak aki állandóan bámulja a chartot, nem csoda. :-)
Mint ahogy az sem, hogy ugyan az a psziho hat az összesre aki bámulja.
Így az sem csoda, ha mind úgyanúgy cselekszik.
Nem?

lásd görög tragédia, amikor is hiába az Otp stabilitása, mégis megrogyott majd 20%-ot, mert hatott rá a tömeg rövid távú

pszichológiai beállítottsága

Ez tökéletesen igaz. Az emberi hülyeség határtalan. Ezen logia alapján álltam ott az összes Blu alatt, ami esett.
Jolesett :-)

Azaz a spekulánst ha jó a stratégia akkor nem tőzsde fogja megverni, hanem az a 80% pszichológia!

Bizony, ez is így van.

----
A Buy&Hold-al kapcsolatban hozzáfűznék egy értéknővelő/csökkentő tényezőt a spekuláción kívül:
Ez pedig maga a cég valós teljesítménye. Ha jó a cég, jó a papír.
----

Egy kezdő tőzsdézőnek 1:2 hez az esélye arra, hogy eltalálja az árfolyam irányát. (vagy eltalálja vagy nem)
És mikor ez a kezdő elkezd tanulni, végül 5:95 re romlik az esélye?„

Ez hogy is jött ki?

StLui és köztem volt erről szóváltás. Ott bizonyos válaszok elhangzottak.
Tanulás hatására cselekedni, én úgy definálnám: Tapasztalatok és szerzett ismeretanyagok szerint módósuló döntéshozás.

Namost, hogy ki fejében mi raktározódik el fontos momentumként. Hogy ki milyen tapasztalatokat tud leszűrni bizonyos

helyzetekben. Az egyénfüggő. Mint ahogy a psziho is.
Mivel óvatos becsléssel 5-10%-ra tippelem a nyerőket. Megállapítható, hogy a randomszerűen tippelőnek (Vagy épp kezdőnek)

nagyobb az esélye, De a legrosszabb esetben is pont akkora.
Hogy. Lehet. Ez? Ezek szerint a többség nem a megfelelő tapasztalatokat szívja magába.
Ezzel még nem mondtam hogy a TA rossz!

Én nem Vagyok a TA doktora, de még csak jól ismerője sem.
Így nem tudom mi lenne, ha mindent, vagy sokat tudnék róla.
Az én környezetemben fellelhető TA-t alkalmazó tőzsdézők közül találd ki nyerő? Senki.
Biztos nem tudnak még eleget. Kérdés meddig bírják a tudatlanságot anyagilag.

Amikor esett most a piac, TA-s barátom csillogó szemmel huzogatta a vonalakat, hogy hol kell majd beszállni.
És megkérdezte van-e részvényem. Válaszoltam van. EL KELL ADNI mondta. Most kell venni, mondtam.
ÉS mit csinálok, ha tovább esik kérdezte vigyorogva? Veszek még mondtam, én is vigyorogva. Ekkor lefagyott a szoftver az

ismerős fejében. Mikor újrabútolt az mondta: ...Hát végül is...
Szerinted ki nyert végül?
Tudod, mit mondanak az átlagolásról, meg a SL-ról?
Ezek a dolgok szerintem azokra vonatkoznak akik azon szabályok szerint játszanak.
Én nem technikai alapon döntöttem, így engem nem befolyásolt az ami pl TA-s barátom igen.

(Hogy miért hoztam a vételi döntésem, szívesen elmesélem, ha érdekel bárkit is. Végül már kerestem rajta.)

A technikai elemzés is egy lehetőség semmi más. Lehetőség mint a fundamentális elemzés, lehetőség mint a Buy&Hold stratégia, mint a tőkeáttét, mind a BÉT, mint a Forex. Lesz aki élni tud a lehetőségekkel, lesz aki meg nem. Ennyi.

Igen, ebben is egyetértünk.
Én mondjuk értékpapírban utazom csak. Nem ismerem úgy a Forexet. Valószínűsítem ott nagyobb a szerepe a TA-nak, mint pl. a BÉTen.

Üdv: Gábor