Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-18, 16:32   #76 (permalink)
gabor
Tag

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 3
gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szervusztok.

Nem pont időrendben fogok reagálni a különböző hozzászólásokhoz, hanem a mondandóm logikai sorrendjében:

-----------
Kismentor#56:
"Buffet Úr szeme sem rebben,ha az általa megvásárolt részvény árfolyama 50% -ot esik!Pedig akkor elviekben az egy DD 50%.A TA hívők meg nevetnek.."

StLui#67:
"azért meglepődnék ha egy álltala megvett részvény 50%-os esése nála 50%DD jelentene, mert akkor ezek szerint csak abban az egy cégben lenne az összes tőkéje. legalábbis a főnököm szerint"

1. Ezek az ugynevezett (divatos szóval) "guruk" (pl.: Warren Buffett) sok esetben maguk aktívan részt vesznek a cégek életében, melyek részvényeit vásárolják.
2; Valószínűsítem azt is, hogy az (el)imertségük, média, tőkéjük segítségével elég komolyan hatni is tudnak az árfolyamra. (Jóformán oda viszik, ahová csak akarják) Ahogy Sidius is mondott egy találó hasonlatot a BÉTre. Nagyobb tőkével úgy rángatják egyesek az árfolyamokat, mint foxi a lábtörlőt. Sőt! egyes B kat. részvényekhez elég pár milla is.
3; Ezek a nagybüfik nem csak egy cégre tesznek téteket.

Hmm.. Hol vagyunk még mi még ettől?? ..Na majd egyszer csak ;-)

StLui! Piszok mázlid van egy ilyen főnökkel :-)
--------------

Mighti #61:
"De a Forexen és forgalmasabb tőzsdéken jól működnek a vonalak (is).
Ezek szerint ebben nincs is vita."

Nincs vita:-)
Egy fürge, likvid piacot gondolom nagyobb esélyel is lehet technikailag helyesen elemezni.
Jól gondolom?
--------------

StLui#68:
"Kiváncsi lennék a Te "szoftveredre" amikor 11000-ről esett az OTP és elkezdted venni lefelé, gondolom 1200-nél is nyugodt voltál teljesen.
Zárójeles mondatodra pedig már mondtam, hogy akkor elmesélhetnéd a tutit, ha szerinted az éálltalad nem ismert TA rossz akkor mi a jó?"

Soha nem mondtam, hogy a TA rossz!
Azt mondtam, hogy van más módja is a sikeres kereskedésnek.
Azt is mondtam, hogy a többség számára a TA maga a képlet amivel elveszítheti a pénzét. (A sok TA-t alkalmazó játékos közül is ugyanúgy csak kevesek sikeresek, mint a mást alkalmazók közül) Tök mindegy. Makro és mikro szinten is igaz a 90-95% amiről beszéltünk. Azt mondtam nem hiszem el, hogy mindenkinek a TA az isten. Nem akarom megismételni az összes hozzászólásom egy-egy pontját.
Amit meg kell érteni: NEM LEHET MINDENKI NYERTES! És nem is lesz!
Jó esély lehet a sikerre, ha ki tud lógni valamivel az ember a sorból. (Szerintem)
Ezen a forumon, és még jó néhány más helyen is, rengeteg tanácstalan ember keresi a szentgrált. Amit mindenki a TA-nak hisz.

Egész iparággá nőtte ki magát a TA, és a köré épülő oktatások, előadások, elméletek, pénzleszívó rendszerek. stb...
Tudnék egy számomra nagyon felháborító esetet említeni, amikor is az egész TA-t oktató tanfolyam, szinte másról sem szólt mint, hogy egy Vindózos kereskedő programot hogy kell kezelni. pff. Nesze neked tudásvágy.

----------
Sidius#64:
"Azaz nem a Funda vs TA itt a döntő momentum, hanem az egyén alkalmassága vagy nem alkalmassága. "
Sidius ezt a mondatot ugyan nem nekem írta, de beépítem engedelmével a mondandómba, és kiegészítem. Pontosan így gondolom én is! Egyszer előbb-utóbb feladja vagy beleérez az ember. De valahogy lesz. Nem a TA vagy a funda, vagy akármi professzionális ismerete. Ahogy ugye a szobrász is hiába mondja el hogyan csinálja a műveit. Akkor sem tud majd mindenki olyan szobrot alkotni.
Ugyanakkor persze lesz aki ezek hatására sokkal jobbat fog. Sőt, még le is előzi a mestert :-)
Őszintén, nagyon sajnálom azokat, akik a megtakarításaikat bukták (bukják épp) el. Ne adj isten adóságba verték magukat.
(Olvastam pár ilyen sztorit ezen a honlapon is) De az minden pénznél fontosabb, ha felismeri a képességeit az illető.
------------

StLui#68:
"Kiváncsi lennék a Te "szoftveredre" amikor 11000-ről esett az OTP és elkezdted venni lefelé, gondolom 1200-nél is nyugodt voltál teljesen.Zárójeles mondatodra pedig már mondtam, hogy akkor elmesélhetnéd a tutit"

Nekem akkor nem volt részvényem, csak állampapírom. Nem voltam ideges, de nyugodt sem. Figyeltem, hogy mi lesz. Mielőtt elmesélem a zárójeles sztorit, meg kell jegyeznem:
Biztos lehetsz benne, hogy nem én fogom neked megmondani mi a tuti. Ha a három tőzsdén töltött évedből az utóbbi egyben sikeres vagy ahogy állítod, akkor miért érdekel mi a tuti? Nem tudod? Vagy mégsem vagy biztos?

A sztori:
Volt papírom (nem sok, de sokféle). Hosszútávon én jónak véltem amim volt ezért további beszálló lehetőségek is érdekeltek. Jöttek ugye a görög hírek, estek a tőzsdék.
Ide fűznék valamit: Nekem a fundamentumok az elsők! Még, ha azokat én is agyalom ki, és nem a szakértők mondják, vagy egy cég gyorsjelentésében olvasom. (azt el sem hiszem) A rövidtávú elképzeléseimben is fontosak. Segítenek látni a célt, és így tudom magam függetleníteni az adott pillanatban látottaktól (negativ dolgoktól). Namost, az esés jó alkalom a vételre (mert "olcsó"). Persze voltak félelmek is, de én úgy dötöttem kiválsztom azokat a papírokat, melyeknek közvetlenül, vagy az égvilágon semmi közük a görögökhöz, "normális cégek", produktívak, és nagyot zuhant az árfolyamuk. Tehát amik azt feltételezem csak azért estek, mert minden esett. Mert a sok balfácán be**art. Mondtam is a páromnak, ha már esik legalább essen rendesen! Azt ugye nem lehett tudni hol lesz a lejtmenet alja, ezért nem is próbáltam kitalálni, hanem végigvásároltam az egész esést apránként. A gyakorlatban ez a következőképpen nézett ki:
Kiadtam különböző általam kiszámolt árszintekre a választott papiroknál egy csomó vételi ajánlatot (visszavonásig), még reggel. Aztán otthagytam az egészet, és más dolgomra mentem. Én nem bírom nézni ilyen eséseket.. Pánik.. Brrr.. Még a végén én is elkezdek eladni. Délután zárás után megnéztem mi teljesült. Kicsit Be**artam megmondom őszintén az egyenleg láttán. (Gondolj bele mi stressz, ha ezt egész nap nézi valaki.)
Úgy gonoltam, ez is csak egy egyszerű pánik. Sok ilyen volt már. Hosszútávon jók lesznek a pozik, ha még most nem is. Pár nap múlva visszakorrigálta magát a sok papíros, vagy tartotta/emelte a nagytőke, nem tudom (nem is érdekel a miért). Az érdekel csak, hogy pl az otp +14.9%-nál kiakadt. A rövidtávú biztonság kedvéért eladtam akkor majnem mindent (követőstoppal) Ezzel a húzással átlagosan 8% plusz lett nekem az összes pozira vetítve. 1 pakkot mindből megtartottam, mert utálom ha nincs papírom, és kimaradok vmi jó kis rallyból amit előzőleg nem vettem észre. ;-) Nem beszélve arról, hogy ugye hosszútávon jók a papírjaim. (Szerintem)

Összegezve: Volt papírom mikor nem kellett volna, a stop simán kiütött volna lefelé. és leátlagoltam többszörösen. TECHNIKAILAG EZ EGY ÖNGYILKOS MÓDSZER!

-----------

Sidius#70:
"Volt egy felmérés Magyarországon, nem is olyan régen amikor azt az egyszerű kérdést tették fel, a felmérés készítői:
-Van e bankszámlája? Miért éppen annál a banknál nyitotta a folyószámláját?
Hihetetlen válaszok születtek, és mondanom sem kell, hogy a válaszadók többsége abszolút érzelmi alapokon döntött, vagy az

érzékeire ható élmények alapján (pl reklám), és miközben ma már az információ rendelkezésre áll, ha nagyon akarja az ember,

mégsem használták. Mondjuk így érthető, hogy miért ilyen borzasztó az emberek pénzügyi helyzete hazánkban. "

Hmm.. Nem tudtam. Ez nagyon érdekes. A pénzügyi helyzet pedig valós lehet. Bizonyos pénzügyi ismereteket érdemes volna tananyagba foglalni már a középiskola előtt. Elképzelhetőnek tartom az elmúlt rendszer hagyatéka ez a nagyfoku pénzügyi tudatlanság, nem tudom. A rendszerváltás egy csomó új lehetőséget is hozott magával. Jó volna, ha nem csak egy szűkebb réteg ismerné ezeket.

Nem tudom ezt jól látom-e?

Off:
Sidius, már meg akartam kérdezni, te miért oktatod az embereket? Ebbe neked mi a buli?
ON.
-----------

kismentor #72:
"A részvényeknek van darabszámuk ,a valutáknak nincsen.Így néhány nagytőkés sok mindent meg tud a részvényekkel csinálni,amit

én,vagy más nem.Két világpénz tekintetében nemigen fog előfordulni az,hogy 2 nap alatt elveszíti az értéke 50% -át.(

előfordulhat,de 20 év alatt nem történt meg)
Ezért a tőkeáttét is más nagyságrendű lehet,mint részvényeknél.
De nem akarok én részletekbe ennyire bele menni.Ehhez én keveset tudok.
Gáborral bizonyos kérdésekben egyetértek.Ennyi akart lenni a mondandóm,nem több!"

Elöljáróban kösz, hogy egyetértesz velem bizonyos dolgokban. Így visszaigazolódik mondandóm érdekessége. Lényegében én is egyeértek veled. A tőkeáttétről már egyszer leírtam a véleményem (helytelenítem). Ezt így nem ismétlem. A forexen ugye nem is érdemes erről beszélni, mert lényegében egy nagy tőkeáttét az egész. A részvények esetén pedig lehet vele élni, de nem kötelező. Az a baj, hogy pl egy 10x-es tőkeáttétnél -10% mozgással kinullázhatja magát az ember. Pedig 10%-ra én még csak izgalomba sem jövök. Sőtt ott van kedvem először rávásárolni ;-) Más meg már szedi akkor a cókmókját.

A Bukásod valószinüsége = Stressz*Tökeáttét*Pozicióméret.

Hogy tetszik?
------------------------

Bocs, hogy ilyen sokat beszélek.

További sikeres napot kívánok mindenkinek.

Üdv: Gábor