Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-18, 18:01   #77 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.376
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás gabornak 76"-ra.

"Hmm.. Nem tudtam. Ez nagyon érdekes. A pénzügyi helyzet pedig valós lehet. Bizonyos pénzügyi ismereteket érdemes volna tananyagba foglalni már a középiskola előtt. Elképzelhetőnek tartom az elmúlt rendszer hagyatéka ez a nagyfoku pénzügyi tudatlanság, nem tudom. A rendszerváltás egy csomó új lehetőséget is hozott magával. Jó volna, ha nem csak egy szűkebb réteg ismerné ezeket.

Nem tudom ezt jól látom-e?

Off:
Sidius, már meg akartam kérdezni, te miért oktatod az embereket? Ebbe neked mi a buli?
ON."

Igen valóban jó lenne tananyagba foglalni, de sajnos én úgy látom, hogy fontosabb manapság felesleges dolgokat leadni a köztoktatásban, mint az életre nevelni. Fontosabb tudni Brazília éves csapadékmennyiségét, mint tudni kívülről a himnuszt és még sorolhatnánk, de azt hiszem ezzel mindenki tisztában van.
A rendszerváltás valóban sok lehetőséget és rengeteg kárt is hozott, no nem mintha visszasírnám a szocializmust, de sokat kell még tanulnunk kapitalizmusból. Bár igaz, hogy az angolok már 1640-től gyűrik, és még ők sem tudnak mindent, nekünk meg megvan a szokásos 40 év elmaradásunk.
Egyébként érdekes, hogy a kapitalista országokban is sokan nincsenek tisztába a pénzügyekkel, csak a réteg szerintem vékonyabb mint nálunk. Az említett angolok is totálisan el vannak adósodva hitelekkel és hitelkártyával. Mármint az átlagpolgár.
A lényeg, hogy ez nem magyar jelenség és nem a szocializmus szülötte szerintem. De az oktatásba tényleg bele kellene építeni az ilyen jellegű alapvető ismereteket, mondjuk a brazil csapadék vagy az uráli szénbányászat mértéke helyett.

Én oktatok? Dehogy oktatok! Talán egyszer majd ha kiöregszek a tőzsdéről, ha egyáltalán létezik olyan, ami nem biztos, hiszen a jó öreg Kosto se tudott kiöregedni!
Komolyra fordítva, azt nem mondom, hogy soha nem fogok oktatni, de mostanság nem tervezem!

"A Bukásod valószinüsége = Stressz*Tökeáttét*Pozicióméret.

Hogy tetszik?"

Nem tetszik, de van benne igazság. Mondom ezt úgy, hogy lényegében a 12 évemből 10 évet tőkeáttéttel töltöttem, de azt is láttam, hogy mennyiszer okoznak bukást ezen tényezők, de persze más is. A jó hír az, hogy ezek kezelhetők, csak igen sokan képtelenek kezelni, és ami rosszabb nehezen is látják be. De hát a piac olyan, hogy megteszi helyettük, csak nem túl kíméletesen.