Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-20, 13:38   #6 (permalink)
illogikalnoize
Új tag
 
Csatlakozott: 10-05-20
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
illogikalnoize a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Tisztelt Uraim!

rettentően új vagyok ebben a témában, viszont elég fiatal is ahhoz, hogy úgy gondoljam érdemes volna megtanulni a rendszer működését. olvastam pár dolgot a tőzsdéről általában és arra jutottam, hogy igazából a forex volna az, amit átfogóbban tanulmányoznék, illetve ha ez megvan, kamatoztatnám is a tudást.

mivel itt olvastam a tőkeáttételről konkrétabb dolgokat, úgy gondoltam itt teszem fel az ezzel kapcsolatos kérdésem/im. mivel alapvetően negatívabb beállítottságú ember vagyok, jobban félek a veszteségektől, mint amennyire a nyereségeket látom magam előtt. tehát először szeretnék tisztába kerülni a lehetséges veszélyekkel, csapdákkal.

pár hete nyitottam egy demo számlát, majd miután úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom a brókercég által kínált 5000 forint-os valódi pénzes számlával, egyre több kérdésem merült fel amiket nincs kivel megvitatnom.
úgymond ráálltam az EUR/USD devizapárra, és nagyon rövid időn belül zárom a pozíciókat, ez órákon illetve több esetben perceken belül megtörténik. mivel 1:133-as tőkeáttételre van lehetőség, így az önök által említett micro lotokhoz hozzáférek még ennyire kis összeggel is. a legkisebb vásárolható egység 2000 EUR.

kérdésem a következő:
ha ne adj isten előfordul, hogy a pozícióm rossz irányba fordul és felemészti a nem túl tetemes tőkémet, ezáltal a bróker zárja a pozíciómat és nem töltöm fel a számlát a pozíció további tartásához, mi történik, azaz mekkora lesz a veszteségem a tőkeáttétel miatt? ilyenkor a forintban vezetett számlámon (a számla forint alapú) található összeg a veszteségem csak, vagy pedig vannak további veszteségeim a tőkeáttételből fakadóan?
elnézést az igen egyszerű kérdésért, de erre sehol az ég világon nem találtam olyan választ ami megnyugtatott volna.

a következő:
mennyire nevezhető biztonságos kereskedésnek, hogyha a fent nevezett devizapárral ennyire rövid ideig történő pozíciókat tartok fent? pár pipes számomra pozitív irányba történő elmozduláskor már zárom is a pozíciót, igaz így csak pár száz illetve esetenként pár ezer forintos nyereséget elkönyvelve. ugyanez igaz a negatív irányba való elmozdulásra is, tehát hogyha az árfolyam alakulása számomra kedvezőtlen, nem várom meg míg a tőkémet esetleg teljesen felemészti, hanem pár száz forintos veszteséggel pozíciót zárok.
ez mennyire lehet veszélyes kereskedési stratégia, már amennyiben ez stratégiának nevezhető? illetve hogyha veszteséges pozíciót zárok azzal kapcsolatban vannak-e további veszteségeim?

elnézést a hosszú fogalmazásért, de próbáltam érthetően fogalmazni, így mindenkinek könnyebbé téve a dolgát, remélem nem az ellenkezőjét értem el vele.

válaszukat előre is köszönöm, további kellemes napot!
illogikalnoize nem elérhető   Válaszol idézettel