Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-20, 13:57   #7 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

illogikalnoize.

Első kérdésedre a válasz nagyon egyszerű. A számládon lévő pénzt veszítheted el, se többet se kevesebbet. Figyeli a bróker, hogy teljesíted e a margin (azaz letéti) követelményeket. ha nem akkor felszólítanak, ha akkor sem akkor likvidálnak.

Második kérdés. Sokan skalpolják a piacot néhány pip nyereségért és csak néhány pip veszteséget engedve. csak azok általában tapasztalt spekik, és nem ma kezdték. A másik, hogy itt már többször szó volt arról, hogy ezt akármilyen brókerrel nem tudod megtenni, vagyis kell hozzá egy jó bróker. Nem írtad ugyan, hogy melyik brókernél vagy, de ezt jellemzően és sikeresen egy jó ECN brókernél lehet eljátszani.
Ha ezt a két feltételt nem tudod teljesíteni alapból kevés az esélyed, ráadásul a ki be ugrándozást nem nevezném stratégiának. A stratégia megadja a választ arra, hogy miért, milyen jelre, hol, stop kilépés + egy nagy adag pszicho.
Ha most kezdtél a sok tanuláson kívül csak egyet javasolhatok. Először is olyan stratégiát építs ahol a veszteség pontosan megszabott és ott elvágod, a nyereséget meg hagyod futni ameddig csak engedi a piac. Jó ha ezt mindig szem előtt tartod, mert ez biztosíthatja, hogy ha 10 üzletből csak hármat nyersz meg mondjuk darabonként 30 pippel azaz összesen 90 pippel a másik héten meg csak 10 pip/darab volt a veszteséged, akkor is pozitív legyen az egyenleged. Pedig csak 30%-ban találtad el az irányt.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel