Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-21, 14:00   #15 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
illogikalnoize eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
hmm..

kezdem kapisgálni.
tehát a fenti példádból okulva 1 lot-os pozíciónál 1 pip-es elmozdulás tőkeáttétellel is 10 USD-t jelent és tőkeáttét nélkül is 10 USD. viszont nem mindegy, hogy a pozíciót tőkeáttéttel nyitottam, vagy tőkeáttét nélkül, ugyanis tőkeáttéttel elegendő a lot méretének a példádnál maradva a 100-ad része, viszont tőkeáttét nélkül ugye az egész lot-ot az én tőkémből nyitom. ilyen szemszögből nem mindegy, hogy egy 100 pip-es elmozdulás, azaz 1000 USD a tőkeáttétes 5000 USD-s számlámmal van fedezve, vagy pedig a tőkeáttét nélküli 100-szor akkora számlámmal.
ha jól látom a dolgokat, akkor ezért van lehetőség a tőkeáttétes kereskedéssel a számlához képest nagy hasznot, vagy nagy veszteséget elkönyvelni.
így ebből azt is látom, hogy a számlám tőkeáttét nélkül sokkal stabilabb, azaz a nagy árfolyammozgásokat is képes elviselni, ezáltal tartani a pozíciót.
Alakul ez!

Így van. A tőkeáttét nagy nyerőt és nagy bukót is adhat.
Nem feltétlenül stabilabb a számlád tőkeáttétét nélkül, mivel ugyanakkora pozíciónak a felvétele lényegesen nagyobb saját erőt igényel.

Például a fenti EURUSD példánál és árfolyamnál maradva, ugyanakkora számlánál (vagyis az 5000 usd számlánál mint a példában)

1:100 tőkeáttétnél 0,1 lot pozi megnyitása 137 usd.

ugyanez

1:20 tőkeáttétnél 0,1 lot pozi megnyitása 685 usd.

Látható tehát, hogy kisebb tőkeáttéttel ugyanakkora pozíció megnyitására ötször akkora margin kell. Tehát többet kell lekötni a saját tőkéből a kezdő marginhoz.
Igazából minél nagyobb az ember számlája, annál kevesebb tőkeáttét is elég.
Ami igazán halálos az egy kis számla, és egy nagy tőkeáttét, jól megspékelve a nem megfelelő pozíciómérettel. Ez már rövidtávon is garantált kivégzéshez szokott vezetni.

Egyébként a számla stabilitása a fentieken kívül a magabiztos kereskedéssel őrizhető meg. A kereskedési tőkét védeni kell bármi áron!
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel