Idézet:
StLui eredeti hozzászólása
http://www.libri.hu/konyv/valtsd-val...-almaidat.html
Ezt a könyvet olvastam, kb erről szólt. Mostanában sokat olvasok, foglalkozok karmához kapcsolodó dolgokkal. Pránanadi irányából keveredtem az ilyen témák felé. Ez, megmondom őszintén a könyv alapján kicsit sok volt. A könyvet egyébként MLM technikával értkesítő cég előadásán kaptam.
|
Idézet:
StLui eredeti hozzászólása
Amit a könyvben olvastam. Eleve egy amerikai (ha jól emlékszem) üzletkötő írta, és nagyon pénzcentrikus a téma. Én pedig kezdek leszokni épp erről a pénzcentrikusságról. Nekem budhista hátterűnek tűnik a dolog, de annak meg az lenne a lényege, hogy függetlenedj minél jobban az anyagi (anyagias) világtól, érdek nélkül legyél elfogadó, jó másokhoz, itt pedig nagyon is érdekből adakoznál, mert csak azért adsz, hogy később többszörösét visszakapd.
Én szertnék a tőzsdével, forex-szel egy bizonyos anyagi szintet elérni aminél nem tudom elképzelni, (egyelőre  ) hogy több pénzre szükségem lenne, mert kizártnak tartom hogy többszörös árat fizessek pl egy business repjegyért egy néhány órás repülőútra, azt a pénzt inkább valami jobbra fordítanám, biztos hogy nem kéne Yacht, mert azt is értelmetlen dolognak tartom (főleg a motorost). Tehát ha mégjobban keresnék mint amire szükségem lenne akkor el tudnám költeni jó dolgokra, most így gondolom. Ha mégsem ezt tenném amikor "forexmilliomos" leszek, akkor számon lehet kérni rajtam, de abban pl biztos vagyok, hogy azt már lerendezné a sors(karma) velem 
|
Szívemből szóltál "testvér." A testvért idézőjelbe teszem, mert még a kezdetekkor HWTradert letesóztam, ami nagyon rosszul esett neki. Természetesen azóta már tisztáztuk a dolgokat, de nem akarok több félreértést. Én akit letesózok, vagy testvérezek, azt azért teszem, mert kedvelem , vagy őt magát, vagy amit ír, vagy képvisel. De visszatérve a témához. Nekem is itt sántít a dolog egy kicsit, hogy csak azért adni, hogy többszörösét kapjuk vissza. Tehát magamban úgy nyugtáztam a dolgot, hogy igenis adok, mégpedig minden hónapban. Akkor is ha van nyereségem, meg akkor is ha nincs. Ha nincs akkor annyit amennyit éppen tudok, ha meg van, akkor a nyereség 10%-át. És teszem ezt azért, mert úgy érzem, hogy ezzel segítek valakin, vagy valakiken. És nem várom el, hogy bármit is kapjak ellenértékeként. Sőt még azt sem várom el, hogy megköszönjék. Ha megköszönik, természetesen örülök neki, ha nem, akkor nem. Azt, hogy valaha értékelik-e valahol ezt , vagy nem, azt úgyis megtudom. Ha az kell hogy az legyen a karmám, hogy jobban, gazdagságban éljek, akkor örömmel elfogadom. Ha az, hogy csóróként halljak meg , akkor az. Úgysem én irányítok, csak megpróbálok tenni valamit. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Széllel szembe pisálni úgysem lehet.