Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-29, 12:52   #57 (permalink)
willow
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás Brókercsapda

Mostanság egy kicsit elgondolkodtam azon, hogy mekkora átverés a brókerek részéről, hogy engednek számlát nyitni 1-2, vagy akár 1-2 száz dolláros kezdőtőkével. Persze mondhatnánk azt is, hogy jó dolog ez, mert engedik a kispénzűeket is játszani egy kicsit. Ez nem is lenne baj addig, amíg valaki bele nem éli magát abba, hogy ilyen kevéske pénzből is lehet nagyon sokat csinálni. Természetesen kivételek vannak, akiknek ez biztosan sikerül, vagy sikerült, csak nagyon ritkák az ilyen esetek. Mint már egymillió helyen leírták, hogy a játékosok 90-95%-a elveszti a pénzét rövid idő alatt, amit nem akarok ismételgetni, csak elgondolkodtam rajta, miért is van ez. Olyan rengeteg ember béna lenne, és csak a fennmaradó néhány százalék a menő, a profi? Szerintem nem. Csak az indulási feltételek nem megfelelőek. Gondoljunk bele, 100 dolláros indulóból pénzt csinálni, sok pénzt, na ez a művészet, ehhez kell igazán tudás. Vagy szerencse? Mert ha alkalmazza a játékos a szükséges szabályokat, mint például money managment, ami tudjuk a tőke kockáztatásának 1-2%-át jelenti egy nyitott pozíción, akkor ez 100$-nál 1-2 $. Ez egy picike microlotos számlánál is legkevesebb 10-20 pip. Ugye ebből lejön a brókerjutalék, ami 2, meg sok pip is lehet. De vegyünk csak 1% kockázatot, és 2 pip jutalékot. Így a szerencsétlen játékos stopjának marad 8 pipnyi mozgástere. Amint tudjuk ez gyakorlatilag semmi. Egy kicsi rángatás, és volt nincs stop. Tehát sokkal nagyobb kockázatot kell vállalni, a várható nyereség viszont nagyon kicsi. És ez a kezdőkre nagyon veszélyes. Ha valaki ügyes, szerencsélye van, és keni vágja a témát, akkor lehet csinálni persze lóvét belőle, csak ez elsőre nem oly egyszerű. Tételezzük fel, hogy játékosunknak megy a dolog, és dolláronként szépen gyarapszik a vagyona. Bizonyosan megunja, hogy csak ilyen keveset keres, hamár többet is lehetne, és emeli a tétet. Ekkor viszont már elég egy-két rossz döntés, és by-by dollár. Sajnos a kezdeti remények elszállnak, és mi marad?? Sok összetört lelkű tréder, akinek lehet hogy jobb lett volna, hogy kis pénzzel soha nem tud számlát nyitni. Mert nem az elvesztett pénz a legborzasztóbb, hanem a tudat, hogy még ebben sincs szerencséje. Sajnos azt kell mondani, hogy kis pénzzel, kis kockázattal csak játék, de kis pézzel, és nagy kockázattal pedig szerencsejáték. Amúgy ha valaki jó passzban volt ebben a hónapban, akkor nagy pénzeket lehetett keresni, olyan óriási egyirányú mozgások voltak. Még 100$-ból is lehetett 1000$-t csinálni tudással, és szerencsével. De hogy milyen piszkok ezek a brókerek! A nagy euró emelkedés előtti este látom ám, hogy készülődik egy szép kis pinbár H4-n. Gondoltam teszek jóval föléjje egy vételi megbízást, alája meg a stopot. Valahogy éreztem, hogy elindul északnak, így hát lefeküdtem aludni, majd reggel ránéztem, és mit látok? Stop kiütve,mínuszos az ügyletem de az ár mégis emelkedik. A piszok bróker kivette a buy stopot, majd leütött jó mélyre aktiválva a stop losst is. És innen meg újra emelkedik. Természetesen ettől kezdve 3 napig villámsebességgel emelkedett. Na jó valamicskét azért sikerült a tortából kiharapni, de micsoda lelki gyötrelem, hogy már a kezdetektől bent lehettem volna, így meg ?!!!? Tudom-tudom, egy gyertya csak akkor gyertya, hamár záródott. De ha valaki egyszer álmos? Akkor nem érdemli meg azt, hogy egy kis pénzt is keressen?? Itt felmerül a kérdés, mi lett volna jobb? Fenntmaradni éjfélig, vagy nagyobb stopot rakni, vagy egyszerűen nem csinálni semmit, hanem másnap beszállni az emelkedőbe? Most már tudom, hogy mit kellett volna tenni!!
willow nem elérhető   Válaszol idézettel